Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Caravana reciclării creative la Colegiul Național ,,Teodor Neș” Salonta

Colegiul Național ,,Teodor Neș” Salonta participă la acest proiect cu două echipe

Caravana reciclării creative la Colegiul Național ,,Teodor Neș” Salonta

,,Mediul nu este doar floarea, pomul și râul. Este comunitatea în care cresc copiii noștri, este grija față de cel de lângă noi, este felul în care oferim ceva înapoi locului în care creștem și ne dezvoltăm."- Oscar Downstream- sponsor proiect Caravana reciclării creative.

Organizatorul proiectului este Asociația PlaYouth. Proiectul Caravana reciclării creative are ca scop creșterea conștientizării și a gradului de educare privind importanța colectării selective a deșeurilor și a reciclării creative în cadrul școlilor participante și al comunității. Proiectul se desfăşoară în județele Arad, Bihor, Bistrita Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timis în unitățile de învăţământ preşcolar, şcolar şi liceal, înscrise în Program.
            Colegiul Național ,,Teodor Neș" Salonta participă la acest proiect cu două echipe formate din profesori în învățământul primar. Echipa 1 este formată din prof. Zubașcu Mădălina, Ilie Adela Sofia, Mateuț Melania, Buștea Bianca, Fusu Gabriela, iar echipa 2 este alcătuită din prof. Sava Florina, Vaida Raluca, Iga Sanda, Toma Daniela, Zbârcea Laura.
Obiectivele proiectului sunt:
Să învățăm despre sustenabilitate, consumul rațional și despre colectarea selectivă - prin activități experiențiale și exerciții practice.
Să descoperim ce beneficii putem aduce mediului și ecosistemului și cum putem economisi bani - prin transformarea cunoștințelor dobândite într-un hobby.
Să stimulăm creativitatea, lucrul în echipă, inițiativa și bucuria de a realiza prin propriile forțe obiecte sau sisteme utile și folositoare.
Cadrele didactice au contribuit la amenajarea a cinci zone de reciclare și recreere: zona de Colectare selectivă, zona de Păsări fericite, zona de Lecturi inspirate, zona Grădina minunată, zona Reciclate și-napoi la lume date. Aceste zone vor fi supuse la vot (juriu și aprecieri publice) iar patru din cele 80 de instituții de învățământ vor fi premiate.
,,Caravana reciclării creative" este o inițiativă care a reușit să transforme materialele aruncate în frumoase opere de artă, prezentând în același timp potențialul imens de creativitate. De asemenea, părinții s-au arătat interesați de acest demers și încântați să ne ajute să dăm naștere unor zone frumoase în curtea școlii, de care ne vom bucura cu toții pe termen lung. Un sprijin extraordinar am primit din partea doamnei directoare prof. Galea Florentina prin finanțarea unor materiale necesare derulării proiectului, dar și întregul colectiv al personalului auxiliar a fost alături de noi, datorită domnului administrator Ilieș Ciprian.
Încheierea proiectului va avea loc vineri, 10.05.2024, prin expoziția ,,Reciclate și-napoi la lume date", realizată de elevii claselor participante și prezentarea publică a tuturor zonelor creative, în curtea Colegiului Național ,,Teodor Neș" Salonta.
Prof. Zbârcea Laura

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:34 Ora de vară a Europei de Est