Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Școala... cu totul altfel la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ștei

În perioada 22 - 26 aprilie

Școala... cu totul altfel la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ștei

În perioada 22- 26 aprilie 2024, la Școala Gimnazială ,,Miron Pompliu" Ștei, s-au derulat activități educative extrașcolare și extracurriculare în cadrul programului Școala altfel.

Scopul acestor activități a fost să răspundă în alt mod intereselor și preocupărilor diverse ale elevilor, a fost un adevărat laborator al cunoșterii, în care dascălii-coordonatori au dorit să pună în valoare talentele și capacitățile copiilor în diferite domenii. Elevii școlii s-au bucurat de săptămîna ,,altfel", fiind relaxați, fără presiunea notelor, a catalogului, bucuria petrecerii timpului într-un mod plăcut prin vizite, excursii, socializare, agrement, consolidarea relației cu colegii, cu dascălii, cu alte persoane specializate pe diverse domenii de activitate, care au răspuns intereselor și preocupărilor școlii.
       În săptămâna Şcoala altfel s-au derulat diferite tipuri de activități pe teme: de literatură, artă, gastromomie, educație pentru sănătate, educație ecologică, dezvoltare personală, voluntariat, experiențe, vizionare de filme documentare, informatică, limbi stăine, cunoșterea tradițiilor și obiceiurilor Pascale, dezvoltarea competențelor de comunicare. A fost un adevărat periplul care a cuprins întrega arie curriculară, o întregire și consolidare a cunoștințelor teoretice și practice din toate domeniile cunoșterii. Conducerea unității de învățământ, prof. Coroiu Emanuel - director și prof. Fășie Romulus - director adjunct, au sprijinit si coordonat activitățile derulate pe tot parcursul săptămânii, iar misiunea școlii a fost la înăltimea aștepărilor.
       Cîteva din tematicile activităților derulate: la ciclul primar (Sărbătoarea primăverii, pe urmele strămoșilor, Două mâini dibace, Colegii mei, prietenii mei, Jocuri în aer liber, Cartea, prietena mea, Bibliotecar pentru o zi, Lumina Învierii, Micii bucătari, Eroii din povești, vizite la fabricile din Ștei, Oradea, cel mai frumos oraș, jocuri de societate, Picnic la pădure, cum fac o salată de fructe, Savoarea care inspiră povești, ziua experimentelor, În grădina bunicii, Economia noastră, Icoane pe sticlă, Povești și personaje, activități sportive recreative, Hazrde naturale etc.). Dascălii coordonatori au fost: prof. Fășie Romulus, prof. Tota Felicia, prof. Miara Angelica, prof. Moza - Becheanu Liana, prof. Lupău Florina, prof.  Bogoșel Voichița,  prof. Petruse Maria, prof.  Fărcanea Ioana, prof.  Bunta Cristian, prof.Creţ Florina, prof. Fericean Adriana, prof.  Bursaşiu Ramona,  prof. Trif Laura, prof. Todor Alina, prof. Stan Lavinia, bibl. prof. Tomescu Ileana.
     Activitățile derulate la învățămăntul gimnazial au fost de asemenea diverse, frumoase, ingenioase: Stil de viață sănătos, Să învățăm bunele maniere, vizite la Oradea, Ștei și împrejurimi, Mânăstirea Izbuc, Geografia altfel, sportul, pasiunea mea, Felicitări și culori în farfurie, Case memoriale, Hai să exersam limba română, joc de rol, Magie sau știință, Șahul, sportul minții, Vizionarea unui concert, Încondierea ouălor etc). Dascălii coordonatori au fost diriginții: prof. Pașca Alin, prof. Sere Alexandra, prof. Merce Sanda, prof. Golița Anca, prof. Panici-Mangra Adelina, prof. Pantea Simona, prof. Toth Ioana, prof. Andru Luminița, prof. Mușet Georgeta, prof. Haidu Rodica, prof. Vlaș Angela, profesorii de la alte discipline: prof. Coroiu -Stanciu Carmen, prof. Andru Cristina, prof. Nica Anca, prof. Turle Mariana, prof. Macavei Dacian, prof. Popa Denisa, prof. Miklo Cecilia, prof. Stanciu Lidia, prof. Bunduruș Natalia, prof. Mușiu Diana, prof. Drinc Florina, prof. Bogdan Cristian, prof, Coroiu Vlad, prof, Bucur Bogdan, prof. Barbu Niculina.
           Felicitări tuturor elevilor și dascălilor care au derulat cu succes activitățile derulate în săptămâna Școala altfel!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:20 Ora de vară a Europei de Est