Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Zece activităţi de nota 10, sub semnul PRIETENIEI

Jurnalul unei săptămâni de Şcoală altfel - la CPB

Zece activităţi de nota 10, sub semnul PRIETENIEI

Prima săptămână de Şcoală altfel (din viaţa de elev) la Clasa pregătitoare B de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu, Oradea, s-a caracterizat prin: bucurie, muncă în echipă, experienţe noi, diversitate, utilitate, tradiţii, natură, aventură, distracţie.

S-au organizat 10 activităţi diverse, atractive, utile şi frumoase, după cum au apreciat părinţii şi copiii în chestionarul de feedback de la final. Acestea au fost:
Act.nr.1-Prietenii Pământului - 22 aprilie, Ziua Pământului
Act.nr.2-Prietenii veseliei
Act.3 -Prietenii picturii altfel
Act.nr.4-Prietenii creștinilor-Paștele
Act.nr.5-Prietenii poveștilor-Teatru ,,Muzicanții din Bremen"
Act.nr.6 -Prietenii alimentației sănătoase-Coș cu fructe și Salată de fructe
Act. nr. 7 -Surprize în grădina școlii-Vânătoare de Paște și Traseul oului în sala de clasă
Act. nr. 8-Prietenii culturii româneşti-Vizită la complexul muzeal Octavian Goga, Ciucea
Act. nr.9-Prietenii animalelor-ZooParc Sălicea, Cluj
Act. nr. 10-Prietenii mişcării-Parc de aventură, Sălicea, Cluj.
Părerile copiilor și ale părinților sunt împărțite și în ceea ce privește activitățile viitoare; sunt opțiuni variate și pertinente.
Am apreciat sugestiile părinţilor, mulţumindu-le, totodată. Cu siguranţă la anul vom avea în plan alte activităţi plăcute şi variate, și o altă excursie (de două zile), activitate la centrul de echitaţie, vizite la brutărie/patiserie/ fabrici din zonă, activitate de voluntariat la un centru de plasament/cămin de bătrâni, activităţi de grădinărit (plantare), picnic, activităţi comune cu părinţii etc.
Mesajele părinţilor reprezintă mulţumirea mea ca dascăl, şi motivaţia pe mai departe; iată câteva mesaje:
*Vă mulțumim pentru implicare! Săptămâna aceasta specială chiar s-a făcut o educație altfel!
*Atât eu cât și soțul suntem profund recunoscători pentru tot ceea ce faceți pentru copilul nostru, pentru faptul că nu vă limitați să faceți doar ceea ce este scris în programă; sunteți atentă la emoțiile lor și modul în care l-ați liniștit în autocar, îmi dă siguranţa că se află pe mâini bune.Vă mulțumesc!
*Noi vă mulțumim pentru toată munca şi efortul depus în educarea copiilor noştri. Vă dorim să aveţi aceeaşi dăruire, putere de muncă, răbdare şi nelipsita comunicare zilnică cu noi, care ne este benefică, ei nefiind obişnuiți să povestească tot ce fac la şcoală!
*Noi vă mulțumim pentru înțelegere, răbdare, devotament și dragostea pe care o aveți pentru copilașii noştri!
*Orice ați organiza, contăm pe dumneavoastră, pentru că ştiţi ce este cel mai bine pentru copii! Mulţumim!
*Abia așteptăm ediția de anul viitor!Mulțumim și noi pentru devotament!
*Mulțumim pentru tot; multă sănătate!
*Și noi vă mulțumim! Sigur vor fi şi alte activități interesante.
*Sperăm să avem o colaborare la fel de frumoasă în continuare.
*Mulțumesc frumos d-nei învățătoare pentru toată răbdarea și dragostea acordată copiilor noștri...
Eu, ca dascăl, îi felicit pe școlarii mei pentru realizările din această săptămână, iar părinților le mulțumesc pentru toată încrederea și susținerea!
Prof. Monica Toader

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 06:14:37 Ora de vară a Europei de Est