Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Donează o carte!

Provocarea lui Andrei

Donează o carte!

Provocarea lui Andrei - Donează o carte! revine cu o nouă ediție plină de surprize. Debutul celei de-a treia ediții are loc astăzi, 23 aprilie 2024, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, un moment special în care sărbătorim pasiunea pentru lectură și dedicarea bibliotecarilor.

Punctul culminant al celei de-a treia ediții a ,,Provocării lui Andrei" va fi în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, o sărbătoare a inocenței și a bucuriei, momentul perfect pentru a dota a patra bibliotecă din mediul rural cu cărțile strânse în urma acestui demers și pentru a aduce bucurie copiilor.
Un scurt reminder al primelor două ediții
            ,,Provocarea lui Andrei - Donează o carte!" a luat naștere în decembrie 2021, în prag de sărbători. Atunci aveam doar 11 ani și mi-am dorit foarte mult să ajut copiii din satul străbunicului meu, o localitate în care școala s-a desființat, iar cea mai apropiată bibliotecă era la zeci de kilometri distanță. Mi-am dorit să fac un cadou cu adevărat special, care să fie atât pentru minte cât și pentru suflet. Așa a luat naștere această inițiativă. Am apelat la colegii mei de școală și de generație, care au răspuns provocării mele și au donat cărți. Atunci m-a impresionat răspunsul comunității care s-a mobilizat și a donat o carte! Astfel în precedentele două ediții ale ,,Provocării lui Andrei", am reușit să umplem rafturile a trei biblioteci din mediul rural, cu peste 1.800 de volume cu povești minunate. La fel ca la edițiile anterioare, cutiile inscripționate cu ,,Provocarea lui Andrei - Donează o carte!" se vor găsi în unitățile de învățământ care doresc să adere la acest demers frumos.
Pe această cale, invit cât mai multe unități de învățământ din Oradea să devină ,,ambasadori ai lecturii", iar cutiile ,,Provocării" să ajungă în cât mai multe școli.
Cutiile ,,provocării" vor aduce bucurie!    
      Beneficiarul acestei ediții este Școala Gimnazială ,,Ovidiu Drimba" Lugașu de Jos. La Școala Gimnazială ,,Ovidiu Drimba" din Lugașu de Jos, peste 500 de elevi își doresc să exploreze noi universuri prin lectură. Este o școală frumoasă, cu cadre didactice implicate, unde copiii așteaptă cu nerăbdare să descopere în bibliotecă cât mai multe cărți captivante și interesante. În curând voi reveni cu o postare mai complexă despre beneficiarul acestui demers.
            În plus, sunt bucuros să vă anunț că în cadrul acestei ediții voi lansa și romanul meu de debut! Mai multe detalii despre data și locul lansării, în curând.
            Haideți să facem împreună și din această ediție un succes! Răspunde ,,provocării" și fii ,,ambasador al lecturii", alături de mine. Împreună vom reuși!
Andrei Popovici

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:12 Ora de vară a Europei de Est