Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,O pădure de la zero”

Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul” a celebrat Ziua Internațională a Pădurilor, luând parte la acțiunea de împădurire

,,O pădure de la zero”

Sâmbătă, 23.03.2024, elevi și profesori ai Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea au fost prezenți în satul Felcheriu, comuna Oșorhei, unde au participat, la fel ca în anii precedenți, la acțiunea ,,O pădure de la zero".

Aceasta face parte din inițiativa națională de împădurire ,,Plantăm speranță" și din proiectul internațional #unOMunPOMoȚARĂ...#oLUME!, demers care vizează plantarea a cel puțin unui arbore în fiecare localitate din țară, în fiecare țară din Europa și în fiecare țară din lume.
În acest an au participat peste 2.000 de voluntari din diverse companii, instituții, ONG-uri, elevi - studenți, care au plantat puieți de stejar, cer și frasin, pentru a proteja mediul înconjurător și implicit, viitorul planetei, dar și pentru a sărbători Ziua Internațională a Pădurilor, marcată la nivel mondial, în fiecare an, începând din 2012, în data de 21 martie.
Echipa de voluntari de la liceul nostru a fost formată din elevi de la profilele Turism și alimentație publică, Industrie alimentară și Economic, profesori și părinți. Elevii: Olari Marius, Gabor Adrian, Trifan Eliza, Vlad Danesa, Popa Antonio, Braica David, Purda Florin, Balog Andrei, Andrasi Ana, Merge Alexandru, Vaida Paul, Domocoș Viktoria, Minea Sofia Ester, Bakro Aylin, Boroș Larisa, Barta Roland, Miclo Sorin, Ionoi Cristian au fost însoțiți de către director adjunct Filip Marinela, prof. Cadar Otilia, prof. Dicu Florentina, prof. Popa Lavinia, prof. Copăcian Aurelia, secretar Abrudan Mariana, contabil Motoșan Teodora și Minea Ecaterina, în calitate de părinte. Activitatea a fost o experiență deosebită pentru toți participanții, fiind în primul rând un exemplu de muncă în echipă, cooperare și voluntariat!
Elevii noștri au participat la marcarea terenului pentru împădurire și au pregătit sub îndrumarea Masterchef -ului Alexandru Hora, platouri tradiționale cu cârnați, slănină, ceapă verde, roșii și brânză și au gătit bogracs, pentru a răsplăti efortul celor 2.000 de voluntari implicați în acțiunea de plantare. Au fost multe activități distractive și de recreere, iar la finalul acțiunii au participat la concertul susținut de Natalia Sălăgean și trupa Proconsul.
Mulțumim tuturor participanților și inițiatorului proiectului, Ionuț Coman, care ne lansează în fiecare an această provocare.
Director,
Prof. dr. Ruben Filimon

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:26 Ora de vară a Europei de Est