Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Câștigătorii Concursului de fotografie

Au fost desemnați

Câștigătorii Concursului de fotografie

Așa cum au promis, „jurații" concursului „Colecție de emoții în diversitate", organizat în cadrul activităților din proiectul EU GREEN la Universitatea din Oradea, i-au desemnat pe laureați.

La secțiunea dedicată studenților, cea mai bună fotografie a fost aleasă cea intitulată „Reflexie de toamnă", realizată de David Gabriel Beldean - Igaș. Premiul doi aparține studentei Diana - Simina Oșan, pentru lucrarea „Răsfoind în armonie". Pe podiumul ineditului concurs s-a mai clasat și studenta Dalia Ilea, cu fotografia „Început".
Categoria la care au concurat cadrele didactice și personalul auxiliar de la Universitatea din Oradea a fost câștigată de Carmen Mladin - din cadrul structurilor administrative ale instituției, cu lucrarea „New generation in the heart of the city". Pe locul doi se află conf. univ. dr. Kante Meister, cu fotografia intitulată „Eingang zum Paradies - Entrance to Paradise". Premiul trei a fost atribuit conf. univ. dr. Ioana Pop - Cohuț, pentru fotografia „Dor".
Juriul concursului „Colecție de emoții în diversitate" a primit, în total, 113 fotografii, 58 dintre acestea fiind selectate pentru a intra în competiție. Acestea urmează să facă parte dintr-o expoziție ce va fi deschisă curând în Aula Magna a Universității din Oradea. Atât studenții cât și profesorii laureați se vor bucura de un scurt program de mobilitate, petrecut la una din universitățile membre ale alianței europene EU GREEN, de imprimarea și expunerea  fotografiei lor în cadrul expoziției „Colecție de emoții în diversitate".
Concursul, fără precedent în viața comunității academice orădene, parte a seriei de manifestări ce sunt organizate în cadrul proiectului EU GREEN, a fost deschis studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ al universității. Timp de două luni, aceștia au avut ocazia de a trimite instantaneele lor fotografice unui juriu condus de artistul orădean de talie internațională Ovi D. Pop. Luna trecută, el a susținut și un curs de măiestrie fotografică dedicat potențialilor concurenți de la universitate.
„Colecție de imagini în diversitate" a fost o idee ce a pornit de la premisa că „activitățile sportive și culturale sunt două dintre cele mai bune modalități de a aduna oamenii și de a dezvolta un sentiment de apartenență", după cum spuneau, la momentul lansării concursului, membrii grupului WP 7 - Acces, diversitate și incluziune, al EU GREEN. Ei promit o nouă ediție a competiției fotografice, dedicată de această dată tematicii educației incluzive.
Astfel de concursuri urmează să aibă loc în toate universitățile ce fac parte din alianța europeană EU GREEN, Universitatea din Oradea fiind prima dintre acestea care, iată, a ajuns la finalul competiției artistice.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:17 Ora de vară a Europei de Est