Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Măiestrie și impetuozitate, recital de pian al tinerei Cristiana Achim

Joi, la sediul I.C.R. Londra

Măiestrie și impetuozitate, recital de pian al tinerei Cristiana Achim

Aflată ȋn plină ascensiune artistică, tânăra muziciană Cristiana Achim va susține un recital de pian în cadrul Seriei concertelor Enescu, joi, 7 martie, de la ora 19.00, la sediul I.C.R. Londra.

De curând, ea câștigat o bursă oferită de prestigioasa London Symphony Orchestra, beneficiind, de asemenea, de susținerea Fundației C. Bechstein și Talent Unlimited. Cristiana Achim este considerată una dintre cele mai apreciate pianiste din generația sa și este una dintre cele mai active muziciene româno-britanice.
Pentru concertul pe care îl va prezenta la sediul din Belgrave Square, pianista a pregătit un program ce cuprinde piese de Maurice Ravel, Aaron Copland / Leonard Bernstein, Clara Schumann, Alberto Ginastera, Toma Verly, George Enescu și două compoziții proprii, aranjamente pentru pian solo ale pieselor ,,Trece-un nouraș pe sus" și ,,Doina din Maramureș", prelucrarea muzicii tradiționale românești în stil componistic clasic fiind una dintre preocupările sale cele mai importante.
Cristiana Achim debordează de talent și energie. Publicul prezent la concertele Cristianei Achim este captivat de abilitățile ei muzicale, temperamentul ei plin de energie și originalitatea cu care prelucrează teme de jazz sau folclorice în registrul clasic. Este impresionantă și implicarea ei ȋn cauze caritabile, susținând activ programe de educație muzicală ȋn rândul copiilor din medii defavorizate din România, declară directorul I.C.R. Londra, Aura Woodward.
Născută în București, Cristiana Achim urmează cursurile de master la Royal College of Music, Londra, sub îndrumarea mentorului său, Nigel Clayton. A concertat alături de cunoscute orchestre atât din România, cât și din Marea Britanie, printre care se numără Camerata Regală, Trinity Orchestra, sub bagheta dirijorilor Sabin Păutza, Constantin Grigore și John Andrews. Invitată adesea să cânte la Queen Elizabeth Hall, St James's Piccadilly sau Ateneul Român, Cristiana Achim este și o activă ambasadoare a educației muzicale pentru Fundația Benedetti (UK), contribuind astfel la îmbunătățirea sistemul educațional românesc prin prezentarea, în țară, a unor ateliere creative de muzică pentru copii din medii defavorizate.
Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale I.C.R. Londra pot fi găsite pe rețelele de socializare și website-urile institutului:
https://www.rcilondon.co.uk/
www.facebook.com/ICRLondon
twitter.com/RCILondon
https://www.instagram.com/rcilondon/

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:20:14 Ora de vară a Europei de Est