Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O sută de zile de școală!

O sărbătoare cât o sută de ,,primăveri”!

O sută de zile de școală!

Mare sărbătoare, mare, în clasa pregătitoare de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu" din Oradea!

       Joi, 29 februarie 2024, mezinii  școlii au devenit cu 100 de zile de școală mai deștepți, mai iubitori, mai cuminți și mai minunați! Cu multă emoție și cu mult entuziasm, micuții și-au prezentat colecțiile de 100 de obiecte, în cadrul festiv pregătit de către doamnele lor iubitoare, prof. Silvana Bistriceanu și prof. Adriana Popa. Colecțiile au fost diverse, interesante și originale: Antonia Miko, ,,Colierul prieteniei"; Alexandru Cocioban, ,,Psihologul Ochilă cu 100 de emoții și de gânduri"; Anton Miclăuș, ,,Balonul cu aer cald al cunoașterii"; Rafael Orțan, ,,Naveta spațială a clasei pregătitoare"; Teodora Lăzău,  ,,Salonul de coafură cu 100 de agrafe"; Rebeca Meza, ,,Ferma animalelor"; Matei Horja, ,,Cufărul meu cu amintiri"; Dragoș Beraru, ,,Mașinuța cu pompoane"; Rebeka Meszaroș, ,,100 de sporturi"; Paul-Tudor Ciure, ,,Cartea cu fluturi"; Tudor David, ,,La cules de scoici și fructe de mare" și ,,Drumul meu de-acasă la școală"; Carina Iuhas, ,,Plaja mea cu scoici"; Viktoria Tarnok, ,,Copacul înțelepciunii"; Anastasia Floruț, ,,Creioane colorate de ieri și de azi"; Maya Borciu, ,,100 de fluturi, 100 de prieteni minunați"; Andrei Hegeduș, ,,Tablou-puzzle al Riței, mascota clasei", Hanna Fornvald, ,,100 de zile frumoase de școală cu multe învățături, cu 100 de Rițe în miniatură"; Albert Banszki, ,,Am îmbătrânit cu 100 de zile"; Sebastian Bar, ,,Trifoiul norocos din boabe de fasole"; Viktor Rob-Sonea, ,,Cabană de lemn"; Mihai Iuhasz-Maghiar, ,,Casă din lemn cu piscină"; Martin Lupșea, ,,Căsuța piticilor"; Ștefan Ciuciu, ,,8 roți pe șantier - 100 de mașini utilitare"; Iulia Tirla, ,,Ramă foto sau televizor vorbitor?", Rareș Petru, ,,Mașini vorbărețe - puzzle".
            Rița-Gărgărița, mascota clasei, a supervizat fiecare colecție, fiind extrem de mulțumită, iar mai apoi a prezentat și ea colecția ei: ,,100 de zile petrecute cu cei mai buni prieteni".
            După parada colecțiilor, elevii destoinici ai clasei pregătitoare s-au așezat la centrele de activitate, unde au avut de rezolvat sarcini de lucru menite a face ziua și mai interesantă: să citească și să numere din câte litere era formată poezioara de la centrul de citire, la matematică să demonstreze că știu să numere până la 100 și să scrie aceste numere, iar centrele de joc de rol și de arte au avut menirea de a-i transforma pe copii în adevărați petrecăreți, confecționându-și coroane, ochelari de petrecere și medalii.
            Desigur, ce aniversare ar fi fără tort? Părinții micuților s-au asigurat să nu le lipsească acestora tortul aniversar, nici artificiile și nici baloanele care au transformat clasa într-o navă plutitoare a veseliei, veselie completată apoi de cei doi magicieni de la ,,Magic House", Bianca și Eduard.
        Toți au primit diplome de absolvire a primelor 100 de zile de școală din viața de școlar, semn că pot continua să numere, cu aceeași seriozitate, fiecare zi de sărbătoare a istețimii, alături de familia de la școală, formată din colegi, Rița și doamnele învățătoare!     
            Vă iubim și vă dorim să aveți parte de multe zile pline de iubire, de învățături și de prieteni minunați, dragii noștri copii!
            Prof. Silvana Bistriceanu
            Prof. Adriana Popa

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:25 Ora de vară a Europei de Est