Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concursul „Împreună împotriva violenței în școală”

Premiile la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea

Concursul „Împreună împotriva violenței în școală”

Debutat odată cu Ziua internațională a nonviolenței în școală prima ediție a concursului de afișe „Împreună împotriva violenței în școală" s-a desfășurat în perioada 29 ianuarie- 9 februarie 2024, bucurându-se de o largă participare a elevilor Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea.

Scopul concursului a fost promovarea luptei împotriva manifestărilor violente de orice tip și conștientizarea responsabilității fiecărui participant la procesul instructiv-educativ de o stopa atitudinile agresive deoarece manifestările violente de orice tip lasă urme și pun în pericol dezvoltarea armonioasă a tuturor celor implicați.
            Elevii au avut libertate în procesul de creare a afișelor, manifestându-și creativitatea, simțul artistic și atitudinea etică și civică. Rezultatele muncii lor au fost expuse pe holurile colegiului pentru ca toți elevii și profesorii să aprecieze calitatea afișelor, a realizării artistice și a mesajului transmis.
            În urma jurizării de către un juriu format din profesorii Tripe Carmen, Dogar Stan Andrada și Cuș Alina, de elevii Albert Andreea și Tiriteu Patricia și directorul Filimon Ruben s-au stabilit premiile:
Locul I  a fost ocupat de echipa alcătuită din elevii Gliția Daria și Drăgoi Elena
Locul II- echipa alcătuită din elevii Avram Lorena, Criste Rahela, Popa Ana
Locul III- echipa alcătuită din elevii Marian Iulia, Cociș Adriana, Bondar Georgiana, Libercz Ana, Hosu Andreea, Țică Carla, Fitero Maria, Borza Carina, Bule Maria, Tiuge Daria, David Eliza, Ierina Alexandra
Mențiune- echipa alcătuită din elevii Sfârcioc Bianca, Jurcuț Andreea, Balint Cristina, Boca Anemona, Șulea Antonia, Feneșer Ana, Hendre Izabela, Sim Dorina, Colța Abas, Ghite Alexandru, Oprea Andrada, Varga Timea
Mențiune- echipa alcătuită din elevii Bătrâna Elizabeta Steluța, Merge Alexandru, Malița Denis, Vaida Paul, Hendre Bogdan, Koszta Nicolett, Doroghi Diana, Domokoș Victoria, Pante Daniela, Tamaș Darius, Filip Lucas, Piko Denis, Herțeg Patrick, Tășădan Rareș.
            Felicitări tuturor participanților: Bătrâna Elizabeta Steluța, Merge Alexandru, Malița Denis, Vaida Paul, Hendre Bogdan, Koszta Nicolett, Doroghi Diana, Domokoș Victoria, Pante Daniela, Tamaș Darius, Filip Lucas, Piko Denis, Herțeg Patrick, Tășădan Rareș (9 H); Avram Lorena, Criste Rahela, Popa Ana (11H); Bala Daniela, Derecsenyi Patricia, Bota Ramona, Rusu Cristina, Mihalcia Marcus, Orban Onisim, Mascaș Andreea, Zaharia Alexia, Pătcaș Alina, Kolomar Naomi, Țap Antonia, Bulzan Georgiana (11H); Marian Iulia, Cociș Adriana, Bondar Georgiana, Libercz Ana, Hosu Andreea, Țică Carla, Fitero Maria, Borza Carina, Bule Maria, Tiuge Daria, David Eliza, Ierina Alexandra (10 C); Sfârcioc Bianca, Jurcuț Andreea, Balint Cristina, Boca Anemona, Șulea Antonia, Feneșer Ana, Hendre Izabela, Sim Dorina, Colța Abas, Ghite Alexandru, Oprea Andrada, Varga Timea (10 L), Lolea Maria, Dragoș Denisa, Pop Răzvan, Rezmuves Irina (10 L), Jurcuț Julia Sara, Maior Bruno, Proți Maria Ștefania (10 I); Gliția Daria, Drăgoi Elena (9 I).
În foto, în primele cinci poze sunt expuse, în ordine, lucrările premiate cu premiul I, II și III, precum și cu mențiune I și II.
Director adjunct, prof. Carmen Tripe

Trimite email
luni, 7 aprilie 2025, 06:47:30 Ora de vară a Europei de Est