Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Concursul „Împreună împotriva violenței în școală”

Premiile la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea

Concursul „Împreună împotriva violenței în școală”

Debutat odată cu Ziua internațională a nonviolenței în școală prima ediție a concursului de afișe „Împreună împotriva violenței în școală" s-a desfășurat în perioada 29 ianuarie- 9 februarie 2024, bucurându-se de o largă participare a elevilor Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea.

Scopul concursului a fost promovarea luptei împotriva manifestărilor violente de orice tip și conștientizarea responsabilității fiecărui participant la procesul instructiv-educativ de o stopa atitudinile agresive deoarece manifestările violente de orice tip lasă urme și pun în pericol dezvoltarea armonioasă a tuturor celor implicați.
            Elevii au avut libertate în procesul de creare a afișelor, manifestându-și creativitatea, simțul artistic și atitudinea etică și civică. Rezultatele muncii lor au fost expuse pe holurile colegiului pentru ca toți elevii și profesorii să aprecieze calitatea afișelor, a realizării artistice și a mesajului transmis.
            În urma jurizării de către un juriu format din profesorii Tripe Carmen, Dogar Stan Andrada și Cuș Alina, de elevii Albert Andreea și Tiriteu Patricia și directorul Filimon Ruben s-au stabilit premiile:
Locul I  a fost ocupat de echipa alcătuită din elevii Gliția Daria și Drăgoi Elena
Locul II- echipa alcătuită din elevii Avram Lorena, Criste Rahela, Popa Ana
Locul III- echipa alcătuită din elevii Marian Iulia, Cociș Adriana, Bondar Georgiana, Libercz Ana, Hosu Andreea, Țică Carla, Fitero Maria, Borza Carina, Bule Maria, Tiuge Daria, David Eliza, Ierina Alexandra
Mențiune- echipa alcătuită din elevii Sfârcioc Bianca, Jurcuț Andreea, Balint Cristina, Boca Anemona, Șulea Antonia, Feneșer Ana, Hendre Izabela, Sim Dorina, Colța Abas, Ghite Alexandru, Oprea Andrada, Varga Timea
Mențiune- echipa alcătuită din elevii Bătrâna Elizabeta Steluța, Merge Alexandru, Malița Denis, Vaida Paul, Hendre Bogdan, Koszta Nicolett, Doroghi Diana, Domokoș Victoria, Pante Daniela, Tamaș Darius, Filip Lucas, Piko Denis, Herțeg Patrick, Tășădan Rareș.
            Felicitări tuturor participanților: Bătrâna Elizabeta Steluța, Merge Alexandru, Malița Denis, Vaida Paul, Hendre Bogdan, Koszta Nicolett, Doroghi Diana, Domokoș Victoria, Pante Daniela, Tamaș Darius, Filip Lucas, Piko Denis, Herțeg Patrick, Tășădan Rareș (9 H); Avram Lorena, Criste Rahela, Popa Ana (11H); Bala Daniela, Derecsenyi Patricia, Bota Ramona, Rusu Cristina, Mihalcia Marcus, Orban Onisim, Mascaș Andreea, Zaharia Alexia, Pătcaș Alina, Kolomar Naomi, Țap Antonia, Bulzan Georgiana (11H); Marian Iulia, Cociș Adriana, Bondar Georgiana, Libercz Ana, Hosu Andreea, Țică Carla, Fitero Maria, Borza Carina, Bule Maria, Tiuge Daria, David Eliza, Ierina Alexandra (10 C); Sfârcioc Bianca, Jurcuț Andreea, Balint Cristina, Boca Anemona, Șulea Antonia, Feneșer Ana, Hendre Izabela, Sim Dorina, Colța Abas, Ghite Alexandru, Oprea Andrada, Varga Timea (10 L), Lolea Maria, Dragoș Denisa, Pop Răzvan, Rezmuves Irina (10 L), Jurcuț Julia Sara, Maior Bruno, Proți Maria Ștefania (10 I); Gliția Daria, Drăgoi Elena (9 I).
În foto, în primele cinci poze sunt expuse, în ordine, lucrările premiate cu premiul I, II și III, precum și cu mențiune I și II.
Director adjunct, prof. Carmen Tripe

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:28:42 Ora standard a Europei de Est