Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți (SJFER)

Un eveniment - tradiție pentru structura noastră

Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți (SJFER)

În perioada 26-27 ianuarie 2024, Consiliul Județean al Elevilor Bihor a organizat, cu sprijinul BCR România, în calitate de partener, Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți (SJFER), unul dintre cele mai importante evenimente ale structurii de reprezentare a elevilor.

 Într-un cadru plin de entuziasm și participare activă, 170 de elevi reprezentanți din toate consiliile școlare ale elevilor din întreg județul s-au reunit la Casa Tineretului Oradea, unde au participat în cele două zile la nouă ateliere facilitate de invitați deosebiți, prin care am urmărit dezvoltarea unui set de aptitudini esențiale atât în plan personal, cât și profesional.
Scopul principal al evenimentului a fost, deci, formarea elevilor reprezentanți din Bihor astfel încât să ducă la îndeplinire misiunea Consiliului elevilor pentru colegii lor din școală într-un mod cât mai eficient și de impact posibil. Astfel, printre facilitatorii atelierelor s-au numărat:
George Silaghi (director filiala Bihor) și Ioana Paula Lele (reprezentant), din partea BCR pentru atelierul de educație financiară;
Mihai Zmole, vicepreședinte al clubului Oradea Toastmasters pentru atelierul de public speaking și leadership;
Claudia Abrudan, director executiv al Fundației Comunitare Oradea pentru atelierul de fundraising;
Ariana Dociu, asistent universitar doctor al Facultății de Drept din cadrul Universității din Oradea pentru atelierul de educație juridică;
Olimpiu Man (coordonator departament) și Oana Duma (președinte), din partea Asociației Studenților Mediciniști din Oradea pentru atelierul de educație sexuală;
Rareș Cotoi, alumn al Consiliului Național al Elevilor pentru atelierul Rolul Consiliului Elevilor în societate;
Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor pentru atelierele ce privesc organizarea internă și externă a mișcării de reprezentare.
În cadrul ceremoniei de deschidere, am avut onoarea de a-i avea ca invitați pe reprezentanții antemenționați din partea BCR, domnul Alin Ștefănuț din partea ISJ Bihor, David Ristea din partea Consiliului Național al Elevilor.
Echipa de organizare din spate Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor mulțumește Băncii Comerciale Române pentru sprijinul acordat în organizarea logistică, precum și tuturor sponsorilor care ne-au ajutat în realizarea unui eveniment de succes și de mare amploare.
Iată ce a avut de declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Bihor,
Ioana-Călina Butaru:
,,Este important să punem accentul și asupra formării elevilor din substructuri, adică din consiliile școlare ale elevilor, aceștia având datoria de a duce vocea colegilor lor mai departe și de a dezvolta comunitatea lor școlară. Tocmai de aceea, prin SJFER ne propunem anual să le asigurăm condițiile și resursele necesare pentru a reprezenta informat și corect alături de noi cei peste 95.000 de elevi bihoreni. În spatele evenimentului au fost zeci de ore de muncă, iar pe această cale dorim să le mulțumim tuturor pentru
mobilizare și implicare: participanților, voluntarilor noștri și sponsorilor prin care am asigurat mâncarea, băutura, respectiv materialele promoționale din cadrul evenimentului.
Iar în acest sens îi menționăm pe: Piața 9, To Chefs, My speciality coffee, Street Coffee Roasters, Real Burgers, Pizza Camea, A' la Chef, Select Catering, Faist Inspiring Solutions, Perfumarte".
SJFER ‘24 a însemnat nu doar un program riguros pentru tinerii care au învățat și discutat despre sistemul de învățământ românesc și care au aprofundat cunoștințele despre structura noastră de reprezentare, ci și o oportunitate de networking și schimb de bune practici între aceștia.
Comunicat transmis de Consiliul Județean al Elevilor Bihor

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:10 Ora de vară a Europei de Est