Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vizita premierului și a ministrului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Sâmbătă, 27 ianuarie,

Vizita premierului și a ministrului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, a avut loc vizita primului ministru, Marcel Ciolacu, și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

            Aceștia au fost întâmpinați de către managerul spitalului, Dr. Gheorghe Carp, alături de membrii comitetului director și de medicii șefi de secții și coordonatori de compartimente.
            Vizita a debutat cu un tur al spitalului, condus de către domnul Dr. Carp. Ministrul Sănătății și premierul au vizitat Laboratorul robotizat de analize medicale, Laboratorul de angiografie, cateterism cardiac și cardiologie intervențională și Compartimentul de radiologie intervențională, pentru a vedea dotările achiziționate de către spital din fondurile bugetului local, fondurile proprii și finanțările primite din partea Ministerului Sănătății.
            A urmat o conferință de presă în Amfiteatrul spitalului, în cadrul căreia au dat declarații premierul, ministrul Sănătății și managerul spitalului.
            Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Dr. Carp pentru rezultatele financiare remarcabile ale spitalului, menționând că Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor este unul dintre puținele spitale încadrate ,,cu excedent". Acesta și-a exprimat de asemenea admirația față de administrația locală pentru unificarea cu succes a celor două spitale sub o singură conducere.
            Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat performanța organizării activității și a gestionării resurselor spitalului în beneficiul populației deservite, punând accent pe adunarea și concentrarea resurselor pentru a oferi servicii medicale de înaltă calitate. De asemenea, acesta a ținut să puncteze contribuția Ministerului Sănătății la dotarea și dezvoltarea celui mai modern laborator de analize medicale din țară și a compartimentului de neuroradiologie intervențională. Ministrul a abordat și subiectul noului spital de boli infecțioase, proiect în valoare de peste 100 milioane de euro și finanțat prin PNRR, menționând faptul că unitatea sanitară va dispune de o capacitate extinsă de terapie intensivă în cazul urgențelor epidemiologice.
            Managerul spitalului, Dr. Gheorghe Carp, le-a mulțumit domnului Ciolacu și domnului Rafila pentru prezență, punând accent pe colaborarea fructuoasă cu Guvernul României și Ministerul Sănătății. De asemenea, Dr. Carp a menționat ideea unei scheme de pregătire a managerilor profesioniști pentru următorii ani, în ideea de avea manageri pregătiți corespunzător pentru spitale de gradul I. Dr. Carp a precizat faptul că intenția este ca Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor să devină un centru de referință în România, în ceea ce privește nivelul de asistență medicală spitalicească.
Lisa Crăiuț,
purtător de cuvânt

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:19:55 Ora de vară a Europei de Est