Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”

Miercuri, 24 ianuarie, s-a desfășurat

Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”

Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. au organizat miercuri, 24 ianuarie 2024, Gala ,,Antreprenor pentru Bihor".

Evenimentul s-a desfășurat anul acesta in sala de evenimente a Incubatorului de afaceri „Cresc Oradea Mare" inaugurat anul trecut.
Am revenit la această dată pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române împreună cu cei mai mari antreprenori bihoreni și nu numai, cărora le mulțumim că ne-au onorat invitația.
Gala ,,Antreprenor pentru Bihor" este un eveniment dedicat mediului de afaceri, pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl premiază, într-un mod simbolic, pentru aportul la Bugetul Local, respectiv la dezvoltarea economică a județului.
În cadrul acestei gale - ediția 2024, au fost premiați primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2023, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri publicată pe anul 2022.
În deschiderea evenimentului, directorul A.D.L.O., doamna Alina Silaghi, a făcut o scurtă prezentare a proiectelor finalizate anul trecut, situația actuală a parcurilor industriale din județul Bihor. Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale până în prezent este de peste 580.000.000 euro, 122 companii rezidente, și un număr total de 10.200 de locuri de muncă create.
„Ne bucurăm să vă anunțăm că o bună parte din proiectele A.D.L.O. au fost finalizate anul trecut:
*Parcul Științific și Tehnologic Bihor in parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Universitatea Oradea este finalizat;
*Incubatorul de afaceri - CRESC str. Louis Pasteur un centru dedicat start-upurilor din domenii creative a fost inaugurat anul curent și funcționează cu 20 de start-up-uri incubate;
*Construirea primului bloc de locuințe de serviciu str. Ovid Densusianu - a fost finalizat anul trecut;
*Un proiect important, Terminalul Intermodal de transport feroviar este finalizat;
*Demararea înființării a cinci parcuri cu specializare inteligentă, patru situate in județul Bihor, 1 in Oradea".
In ce privește Programul MakeITinOradea, directorul executiv al asociației David Achim a fost invitat să facă o scurtă prezentare: ,,In anul 2023 au fost finanțate cinci startup-uri finanțate cu o sumă totală de 215.000 euro și înființate în Oradea, iar în prezent alte două startup-uri din comunitate sunt sprijinite în procesul de dezvoltare. Cel mai important milestone atins de către Make IT în Oradea in 2023 a fost plasarea ecosistemului local pe locul 4 în România, după București, Cluj-Napoca și Timișoara, într-un clasament realizat de către agenția internațională Startup Blink".
Primarul mun. Oradea, Florin Birta, a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au onorat invitația și tuturor companiilor pentru contribuțiile la bugetul local, acestea reprezentând aportul mediului de afaceri în dezvoltarea economică atât a județului cât și a municipiului Oradea. Evenimentul reprezintă gestul nostru de recunoștință pentru companiile care contribuie la dezvoltarea orașului.
Primarul a vorbit și despre investițiile realizate anul trecut de către Municipiul Oradea împreună cu Consiliul Județean Bihor, în valoare de peste 500 mil. euro, în infrastructura municipiului și a județului.
În continuare, dl. vicepreședinte Mircea Mălan a luat cuvântul mulțumind tuturor pentru posibilitatea realizării acestui eveniment care are rolul de a închega și mai mult relațiile și parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, cât și importanța parteneriatului public privat care contribuie esențial la dezvoltarea județului Bihor.
În ceea ce privește premiile acordate din partea Consiliului Județean Bihor, acestea au fost înmânate de către dl. vicepreședinte Mălan către următoarele companii, topul fiind alcătuit în funcție de cifra de afaceri pe anul 2022:
1.CELESTICA ROMANIA
2.AGROIND CAUACEU
3.VOTROM
4.TRANSMEC RO
5.TRANSILVANIA GENERAL IMP-EXP
6.OPTIMEDIA
7.MADRUGADA COM
8.UNIOIL
9.EBM PAPST AUTOMOTIVE & DRIVES ROMANIA
10.PGS SOFA & CO
Viceprimarul dl. Marcel Dragoș a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2023, respectiv:
1.PLEXUS SERVICES RO
2.GRUP PRIMA
3.CONNECTRONICS ROMANIA
4.GRUP PLASTOR
5.FAIST MEKATRONIC
6.PUREM ORADEA
7.ANDREAS STIHL POWER TOOLS
8.RCS & RDS
9.NIDEC ORADEA
10.GRUP H ESSERS
În anul 2023, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 39.808.530 lei.
Premiile pentru investiția anului în parcul industrial II din Oradea a fost acordate companiei -AMER SPORTS RO SRL, pentru o investiție asumată de peste 6 milioane euro, si o investiție cu capital 100% românesc în valoare de 5,7 mil. euro societății - ROX DAVI 2007 SRL.
Cele două premii pentru responsabilitate socială și susținerea proiectelor municipalității au fost acordate de doamna viceprimar Antonia Nica societății PITTACOS DESIGN SRL pentru sponsorizarea construirii unor locuri de joacă, respectiv ASOCIAȚIEI ZI DE BINE pentru proiectul plantării a 100 de mesteceni în municipiul Oradea. Acest premiu a fost preluat de către președinta Asociației, doamna Melania Medeleanu, care ne-a onorat cu prezența la eveniment și cu un discurs deosebit prin care a prezentat semnificația acestui proiect de suflet și a ținut să mulțumească municipalității pentru posibilitatea implementării lui în Oradea.
În încheiere, dorim să mulțumim partenerilor noștri pentru susținerea în realizarea premiilor acordate în cadrul Galei: SYNERGYE THERM Cosmetics, The DRIPPER, SAFALA Organic Farm, Parfumeria LIBERTE, precum și ZOE STUDIO care au realizat fotografiile de la eveniment și reprezintă unul din rezidenții incubatorului de afaceri CRESC ORADEA MARE.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:53 Ora de vară a Europei de Est