Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

1 milion de români educați financiar prin programele sale

Banca Comercială Română depășește pragul de

1 milion de români educați financiar prin programele sale

București, 25 ianuarie 2024 - Banca Comercială Română (BCR) anunță că a depășit pragul de 1 milion de români care au beneficiat gratuit de educație financiară, prin cele două programe ale sale dedicate - Școala de Bani și Coaching Financiar, în cei 8 ani de când le derulează în comunități, instituții, companii, dar și unitățile băncii.

,,După ani la rând de eforturi consecvente, putem spune că facem educație financiară aplicată pe scară largă, de care suntem mândri. Pentru că este vorba despre o transformare culturală în relația noastră, ca țară, cu banii - o schimbare care rescrie povestea financiară a peste 1 milion de români, dar și a generațiilor viitoare. Iar transformarea are nevoie de amplitudine. Suntem bucuroși să vedem că, ceea ce acum câțiva ani părea un vis îndrăzneț, este azi realitate.
Ne-am asumat misiunea de a normaliza, la nivelul societății românești, conversațiile despre bani, planificare și independență financiară. De 8 ani, ne străduim să aducem educația financiară în topul priorităților societale. De 8 ani, peste un milion de români s-au alăturat acestei călătorii alături de noi, prin Școala de Bani și Coaching Financiar. Sunt clienți, colegi de birou, prieteni de-ai noștri, vecini, oameni pe care îi întâlnim pe stradă, la magazin, școală, muzeu, și care sunt astăzi mai echilibrați, mai liniștiți și mai încrezători în relația cu banii.
Le sunt profund recunoscător tuturor colegilor mei, care au dedicat timp și efort pentru atingerea acestui obiectiv remarcabil, precum și partenerilor care s-au alăturat acestei misiuni. Prin aceste programe nu doar educăm, ci și deschidem porțile spre o prosperitate durabilă pentru milioane de oameni, contribuind la creșterea prosperității economice în ansamblu. Este un pas mare în direcția unei Românii mai informate și responsabile, unde fiecare român are puterea de a-și modela cu încredere propriul viitor și pe cel al familiei sale. Și unde educația financiară este un standard, nu o excepție. Pentru că doar educația este cheia pentru o Românie inteligentă financiar".
Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română
 
650.000 de copii, adolescenți, tineri și adulți absolvenți Școala de Bani
Școala de Bani este proiectul BCR lansat în 2016 care a devenit cel mai amplu și cunoscut program de educație financiară din România. Peste 1.500 de angajați ai băncii s-au transformat voluntar în profesori specializați, oferind, în paralel cu activitatea lor curentă, cursuri gratuite de educație financiară în unitățile BCR, comunități, școli sau în mediul virtual, prin sesiuni online. În ultimii 8 ani, programul a susținut peste 650.000 de români să aibă o relație mai bună cu banii și să ia decizii financiare inteligente.
Dintre aceștia:
*Aproximativ 145.000 sunt adulți din companii private, instituții publice, ONG-uri, universități și școli, angajați BCR, precum și utilizatori activi ai platformei ȘcoaladeBani.ro
*150.000 sunt adolescenți și studenți
*Peste 355.000 sunt copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani.
Programul dispune și de o platformă educativă online - ȘcoaladeBani.ro, care oferă gratuit resurse practice și instrumente utile despre cum să-ți planifici bugetul personal, mindfulness financiar și nu numai, promovând o gestionare eficientă a banilor și susținând obiectivele financiare ale românilor pentru o viață mai prosperă.
400.000 de români au beneficiat de un plan financiar personalizat prin Financial Coach
Serviciul de coaching financiar oferit de BCR este unic în România, fiind disponibil gratuit, în toate unitățile sale, oricărei persoane interesate, indiferent dacă este sau nu client al băncii. Acesta se bazează pe o platformă inovatoare de analiză de date, concepută în laboratoarele digitale ale BCR, pentru a eficientiza experiența angajaților săi și a crește, totodată, calitatea soluțiilor propuse celor interesați. Astfel, începând din ianuarie 2022, 400.000 de români - clienți și non-clienți - au beneficiat de un plan financiar personalizat și soluții concrete pentru planurile și obiectivele lor de viață.
Conform datelor din platforma agregate din platforma BCR:
*Aproximativ 60% dintre cei care au apelat la acest serviciu și-au propus să își constituie un fond de urgențe, primul pas pentru un buget echilibrat și solid;
*Aproape 40% și-au pus ca țintă încheierea unei asigurări, ca formă de protecție;
*Peste 23% și-au propus să-și diversifice economiile pe care le dețin;
*Circa 5% își doresc să economisească pentru educația copiilor.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul BCR: www.bcr.ro/ro/coaching-financiar
 
BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 20 de centre de afaceri și 18 birouri mobile dedicate companiilor și 319 unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 54% sunt unități unde operațiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale - aproximativ 2.000 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați echipa de Comunicare: catalin.ionita@bcr.ro
Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la www.bcr.ro.
Anca Alina Iliescu

Trimite email
marți, 3 decembrie 2024, 19:45:14 Ora standard a Europei de Est