Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Noul Senat al Universității din Oradea, în formulă completă

Vot final

Noul Senat al Universității din Oradea, în formulă completă

Prof. univ. dr. ing. Pop Mircea Teodor a fost ales joi, 18 ianuarie 2024, în urma unui vot de balotaj la care au participat colegii din cadrul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică, să ocupe ultimul loc rămas vacant pe lista noului Senat al Universității din Oradea.

Conform prevederilor noii legi a învățământului, deliberativul Universității din Oradea, ales în aceste zile, va avea un mandat ce se întinde pe durata a cinci ani, 2024 - 2029.

Jumătate dintre senatorii aleși sunt la primul lor mandat în deliberativul academic. Merită remarcat faptul că ponderea profesorilor și a conferențiarilor universitari, în noul Senat al Universității din Oradea, este semnificativ mai mare decât în cel anterior.

„În data de 18 ianuarie 2024 s-a finalizat etapa alegerii reprezentanților facultăților, cadre didactice și studenți, în Senatul Universității din Oradea. În calitate de președinte al Biroului Electoral Universitar, doresc să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a alegerilor, a fost un efort comun. Totodată, vreau să le mulțumesc cadrelor didactice și studenților care și-au exercitat dreptul de vot. Alegerile academice continuă, conform calendarului aprobat în Senat. Felicitări și mult succes membrilor noului Senat", a declarat conf. univ. dr. Claudia Timofte, președintele Biroului Electoral Universitar.

Senatul Universității din Oradea încă în funcțiune va valida rezultatul alegerilor în cadrul ședinței programate să aibă loc în 8 februarie 2024. Membrii Senatului Universității din Oradea își pot depune candidaturile pentru funcția de președinte până la data de 14 februarie 2024. Iar președintele urmează să fie ales la data de 29 februarie 2024.

Iată lista noilor membri ai Senatului Universității din Oradea

Facultatea de Arte:

conf. univ. dr. Corina Andor

conf. univ. dr. Ariadna Mircescu

lect. univ. dr. Anca Spătar

student Bodea - Lois Natalia

Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură:

prof. univ. dr. habil. Prada Marcela Florina

ș. l. dr. ing. Pop Maria

student Miculaș Ionuț Lucian

Facultatea de Drept:

conf. univ. dr. Timofte Claudia

lect. univ. dr. Bodea Bogdan

student Ban Raluca Claudia

Facultatea de Geografie, Turism și Sport:

conf. univ. dr. Ștefan Baias

conf. univ. dr. Grama Vasile

student Gal Cătălin Alexandru

Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației:

prof. univ. dr. habil. Bandici Livia

prof. univ. dr. habil. Grava Cristian

conf. univ. dr. ing. Novac Ovidiu-Constantin

ș. l. dr. ing. Coroiu Laura

student Maxim Răzvan Florin

Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial:

ș. l. dr. ing. Bendea Codruța Călina

ș. l. dr. ing. Blaga Alin Casian

student Popa Antonia

Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică:

prof. univ. dr. Pop Mircea Teodor

conf. univ. dr. ing. ec. Țarcă Ioan Constantin

ș. l. dr. ing. Pop Alin Florin

student Tămășan Mihai

Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării:

conf. univ. dr. Soproni Luminița

conf. univ. dr. Simion Eduard

student Pușcaș Andreea Florica

Facultatea de Litere:

lect. univ. dr. Cernău Teodora

lect. univ. dr. Tomoioagă Anca

student Creț Lorena Maria

Facultatea de Medicină și Farmacie:

prof. univ. dr. habil. Maghiar Marius-Adrian

prof. univ. dr. habil. Mureșan Mariana-Eugenia

prof. univ. dr. Bungău Simona-Gabriela

prof. univ. dr. Frățilă Ovidiu-Cristian

prof. univ. dr. Pop Ovidiu-Laurean

prof. univ. dr. Porumb Anca

prof. univ. dr. Vaida Luminița-Ligia

conf. univ. dr. Burtă Ovidiu Pavel

conf. univ. dr. Bodog Alin Dănuț

ș. l. dr. Feder Bogdan

ș. l. dr. Vîlceanu Alexandru-Narcis

student Goia Teodora Maria

Facultatea de Protecția Mediului:

prof. univ. dr. ing. habil. Breja Radu Petru

conf. univ. dr. ing. Cheregi Gabriel Remus

conf. univ. dr. ing. Lazăr Andra Nicoleta

conf. univ. dr. ing. Maerescu Cristina Maria

student Cuc Melisa

Facultatea din Informatică și Științe:

prof. univ. dr. Macocian Eugen

conf. univ. dr. Căuș Aurel

ș. l. dr. Petruș Adriana

student Cicort Abigail

Facultatea de Științe Economice:

conf. univ. dr. Bodog Simona Aurelia

conf. univ. dr. Gherai Dana Simona

lect. univ dr. Negrea Adrian

student Zberea Livia

Facultatea de Științe Socio-Umane:

prof. univ. dr. habil. Barth Karla

conf. univ. dr. Florescu Cristina

lect. univ. dr. Gavriș Aurora

student Șaitiș Andrei Liviu

Facultatea de Teologie:

prof. univ. dr. habil. Marius Țepelea

student Creț Florin

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic:

prof. univ. dr. Florica Orțan

ISOUD

student doctorand Furdui Sorin.

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 01:16:06 Ora standard a Europei de Est