Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Au fost aleși studenții senatori ai Universității din Oradea

Miercuri,

Au fost aleși studenții senatori ai Universității din Oradea

În urma celui de-al doilea tur de scrutin de vot, desfășurat miercuri, 17 ianuarie 2024, au fost desemnați studenții ce urmează a-și reprezenta colegii de facultate în Senatul Universității din Oradea.

Iată lista studenților care vor face parte din noul Senat al Universității din Oradea:
Facultatea de Arte Bodea - Lois Natalia
Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură - Miculaș Ionuț Lucian
Facultatea de Geografie, Turism și Sport - Gal Cătălin Alexandru
Facultatea de Drept - Ban Raluca Claudia
Facultatea de Informatică și Științe - Cicort Abigail
Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial -Popa Antonia
Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației - Maxim Răzvan Florin
Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică - Tămășan Mihai
Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării - Pușcaș Andreea Florica
Facultatea de Litere - Creț Lorena Maria
Facultatea de Medicină și Farmacie - Goia Teodora Maria
Facultatea de Protecția Mediului - Cuc Melisa
Facultatea de Științe Economice - Zberea Livia
Facultatea de Științe Socio-Umane - Șaitiș Andrei Liviu
Facultatea de Teologie - Creț Florin
IOSUD - Furdui Sorin
Joi, 18 ianuarie 2024, are loc ultima rundă a votului pentru Senat. Două cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, prof. univ. dr. ing. Pop Mircea Teodor și conf. univ. dr. ing. Pop Petru Adrian, care, la primul scrutin, au obținut același număr de voturi, își dispută ultimul mandat de senator rămas în joc.
Reamintim că, după finalizarea procesului electoral, Senatul Universității din Oradea încă în funcțiune va valida rezultatul alegerilor ce au avut loc în aceste zile, în cadrul ședinței sale din data de 8 februarie 2024. Apoi, până la data de 14 februarie 2024, membrii aleși ai Senatului își pot depune candidaturile pentru funcția de președinte al acestui for academic. Viitorul președinte al Senatului urmează să fie ales, de către membrii acestuia, la data de 29 februarie 2024. (B.C.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:17 Ora de vară a Europei de Est