Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2023

Despre finaluri fericite și oportunități... sau

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2023

La final de an, tragem linie și prezentăm fructele Galei HOP 2023, „hopul cu tehnologia", cum l-au supranumit chiar cei doi directori artistici ai ediției 2023, Alexandru Dabija și Leta Popescu. Unde s-au angajat, ce colective teatrale i-au primit cu brațele deschise, ce întâlniri și prietenii profitabile au legat fiecare dintre cei 25 de concurenți, ce regizori i-au remarcat, pe la ce festivaluri au participat?

După ce la Gala HOP 2023 au prezentat momentul de grup ANGAJAȚI-MĂ!, câștigătorii marelui premiu al Galei HOP - Premiul „Ștefan Iordache", Ama Beschieru și Robert Ioan s-au angajat! Teatrul Dramatic „Fani Tardini" din Galați este teatrul care și-a împrospătat trupa cu cei doi actori. Ama Beschieru și Robert Ioan au participat și la Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative de la Brăila, la Festivalul de Teatru Tânăr de la Sibiu și au fost invitați la emisiunea Garantat 100% de la TVR, la Radio România 3Net („Podcast"), Metropola TV („Între prieteni"), la TVR Cluj („Prim Plan Obiectiv").
Tot la Galați, de data aceasta la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver", s-a angajat și actorul Andrei Cristea, absolvent de actorie păpuși.
Francesca Fülöp și Andrei Barbu, câștigătorii Premiului pentru cel mai bun grup (Premiul „Cornel Todea") au fost invitați la Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative de la Brăila și la Festivalul Tânăr de la Sibiu. Festivalul de la Sibiu a avut în program o secțiune dedicată Galei HOP 2023 - Colaj Gala HOP - unde au mai participat, pe lângă cei menționați mai sus, și: Ingrid Neacșu și Alexandru Condurat cu A FOST ODATĂ..., Sașa Pânzaru și Denissa Rogoz cu CELĂLALT, grupul Les Chobeaux (Eduard Crucianu, Radu Fărcane, Ioan Crișan, Andrei Mărgineanu, Andrei Pleșa, Sara Pongrac și Denisa Vraja) cu UNTITLED și Paul Bondane cu YOU HAVE REACHED YOUR DAILY LIMIT.
Sașa Pânzaru, deținătoarea trofeului pentru cea mai bună actriță, a fost invitată la Festivalul Studio, organizat de Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, atât cu momentul individual „Jurnalul unei tinere (actrițe)" cât și împreună cu Denissa Rogoz cu momentul de la grup. 
Andrei Cozlac i-a invitat pe Oana Jipa, George Cocoș și Paul Bondane la Romanian Creative Week 2024 în New Media District (24-26 mai 2024).
Gala Tânărului Actor HOP oferă vizibilitate tinerilor aflați în competiție și cadrul propice închegării oportunităților profesionale. Gala HOP este, de 26 de ediții, mediul care facilitează întâlniri, relații între factori creativi și tineri actori. Gala HOP devine, astfel, o platformă permanentă de apropiere a pieței teatrale de actor.
Le mulțumim celor care, atenți la tinerii actori, i-au încurajat prin angajări și participări la festivaluri, pe concurenții HOP 2023: Toma Florin și Adi Iclenzan (directori ai Teatrului „Fani Tardini" Galați), Radu Nichifor (director al Teatrului „Maria Filotti" Brăila), Adrian Tibu (director al Teatrului GONG Sibiu), Eduard Șișu (director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Gulliver", Galați), Oana Leahu (Decan al Facultății de Arte în Limba Română a Universității de Arte din Târgu-Mureș).
Mulțumim tuturor invitaților noștri și sperăm ca ediția anului 2024 să aducă și mai multe oportunități!
Pamela Bojog-Pricopie


Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:27:08 Ora de vară a Europei de Est