Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Gala comunității bihorene, ediția a XI-a

Miercuri, 13 decembrie, ora 18.00, în sala Teatrului ,,Regina Maria”, va avea loc

Gala comunității bihorene, ediția a XI-a

Fundația Comunitară Oradea invită bihorenii să participe la Gala comunității bihorene, ediția a XI-a, ce va avea loc miercuri, 13 decembrie 2023, de la ora 18.00, în sala Teatrului ,,Regina Maria".

În cadrul evenimentului vor fi premiați oameni demni de apreciat din comunitatea bihoreană, precum și acțiunile celor care transformă județul într-unul mai bun. Vor fi decernate opt premii pentru următoarele categorii: LIDERUL care schimbă lumea, VOLUNTARUL anului, ECHIPA anului, EXCELENȚĂ în meserie, PROIECTUL anului, ONG-ul anului, PROMOTOR al culturii și artei și PROMOTOR al excelenței școlare.
Comunitatea bihoreană a avut posibilitatea de a face nominalizări la aceste categorii. Peste 1.600 de nominalizări au fost înregistrate de echipa Fundației Comunitare Oradea. Urmează jurizarea acestora de către consiliul director al ONG-ului.
Tema evenimentului este „Reimagine". Astfel că, Fundația Comunitară Oradea îi invită pe bihoreni să ia exemplul de implicare al celor premiați și totodată, să se lase inspirați de șapte speakeri cu nume sonore pe care îi aduce în fața lor. Participanții vor putea asculta discursurile a șapte oameni care au devenit cunoscuți prin profesionalism și faptele lor. Vor urca pe scenă pentru a inspira publicul bihorean: Alina Păduraru, reporter Recorder, Adrian Nartea, actor, Barbara Promberger, co-fondator și director executiv al Fundației Conservation Carpathia, Mihai Maci, filosof și lector la Universitatea din Oradea, Dan Oros, CEO-ul Creatopy, Tudor Giurgiu, regizor și președinte TIFF, Valeriu Nicolae, activist societal și fondator al Asociației „Casa bună".
Moderatorul evenimentului este Bogdan Bob Rădulescu, o personalitate activă și un lider civic implicat în acțiuni comunitare, ecologice și umanitare. În sala Teatrului ,,Regina Maria" din Oradea sunt așteptați toți cei care își doresc să ia parte la celebrarea binelui din comunitate. Bihorenii pot achiziționa bilete la Gala comunității bihorene de pe site-ul eventim.ro. Doritorii pot alege între achiziționarea unui bilet normal sau a unui bilet VIP, care oferă accesul la un moment Cocktail în prezența speakerilor, după încheierea evenimentului.
Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi direcționate pentru susținerea programului de finanțare al Fundației Comunitare Oradea, Fondul Științescu Oradea, ediția 6.0. Prin acest program, ONG-ul finanțează și oferă mentorare unor proiecte prin care știința devine mai atractivă în rândul copiilor și tinerilor din județul Bihor.
Mai multe informații despre Gala comunității bihorene se găsesc pe site-ul Fundației Comunitare Oradea.
Beatrice Bungo
manager Comunicare

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:34 Ora de vară a Europei de Est