Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Singurele reprezentate ale României pe podium şi cu burse de studiu

Balerinele şcolii de balet şi dans Anette Classic Dance Oradea

Singurele reprezentate ale României pe podium şi cu burse de studiu

Balerinele şcolii de balet şi dans Anette Classic Dance Oradea au fost singurele reprezentate ale României care au reușit să urce pe podium, cu punctaje mari şi să obțină burse de studiu în domeniu IBC International Ballet Competition ,,Anna Pavlova" Haga 2023 -ediție online.

Într-un concurs internațional nu doar bucuria câștigului este de neegalat, ci şi experiența în sine. Fiecare participant își dorește să urce pe podium, respectiv să primească punctaje bune de la jurații exigenți. A fi singurii reprezentanți ai României la această competiţie reprezintă o mare onoare, dar şi o responsabilitate uriașă. Cu toate acestea, cu multă muncă, perseverenţă și talent, reușim să ne facem încă o dată remarcați în rândul celor mai buni.
Felicitări, Neli, Sofia, Iarina, Giulia, Izabela, Bianca, Anastasia, Sara si Sofia pentru rezultate și pentru munca și efortul vostru din sala de balet. Felicitări părinţilor pentru susținere și implicare.
Rezultate
Diplome de participare si podium
*locul 3 Hozso Neli - 85,59 puncte, secțiunea dans modern/ contemporan, 12/14 ani, solo
*locul 4 Goina Izabela - 81,5 puncte, sectiunea dans de caracter, 6/8 ani, variatie, solo
Diplome de participare
*Radoi Sofia - 74,34 puncte variatie, dans clasic, balet 9/11 ani, solo
Duma Iarina - 72,67 puncte, variatie, dans clasic, balet 9/11 ani, solo
*Bubela Giulia  - 71 puncte, variatie, dans clasic, balet 9/11 ani, solo
*Balint Bianca - 71,125 puncte, open, balet (categorie care nu presupune o variatie clasică), 9/11 ani, solo
*Bor Anastasia 70,25 puncte, open, balet, (categorie care nu presupune o variatie clasică), 9/11 ani, solo
*Group vals (Izabela Goina, Sara Borsan, Sofia Strelchenko, Anastasia Bor și Bianca Balint) 72,2 puncte dans clasic, balet
Punctajele au fost de la 10 la 100.
Juriul a fost format în exclusivitate din maeștri de renume international, iar competitorii străini, copii foarte bine pregătiți la scoli cu renume în străinătate.
Juriul competiției: Vladislav Kuramshin, director of IBC "Anna Pavlova", Head of the Jury (Russia, Saint PetersburgThe Netherlands, The Hague/Rotterdam), Tatiana Petrova, Art. director of IBC "Anna Pavlova"(Russia, Saint Petersburg,The Netherlands, The Hague/Rotterdam), Olesya Novikova
Principal Dancer - MARIINSKY THEATRE (Russia, Saint Petersburg), Federica Fasano Contemporary and classical dance specialist, dance teacher and performer (Spania), Almira Osmanovic, Croatian Prima Ballerina, choreographer, artistic Director and expert Judge ​(Croatia, Zagreb), Irina Pesantes, Dancer, teacher and choreographer of classical and contemporary dance (Ecuador, Guayaquil), David Vermeulen Guest principal dancer (Foundation Anna Pavlova and the Academy of Classical Russian Ballet The Hague), The Netherlands.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:56 Ora de vară a Europei de Est