Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O investiție în educația și sănătatea copiilor și tinerilor din comuna Toboliu

Ieri, a fost inaugurată și sfințită o sală de sport modernă la Cheresig

O investiție în educația și sănătatea copiilor și tinerilor din comuna Toboliu

Am răspuns miercuri (29 noiembrie 2023), invitației lansate de Primăria comunei Toboliu (de domnul viceprimar Cornel Abrudan) de a participa la inaugurarea și sfințirea noii săli de sport construită în Cheresig pentru cei peste 200 de elevi și copii din Cheresig și Toboliu.

,,Orice lucru bun începe cu o rugăciune, cu o slujbă", vorba domnului primar Adrian Crăciun
În prima parte a manifestărilor de ieri de la Cheresig, domnul primar Adrian Crăciun a participat, alături de elevii și dascălii școlii, la slujba săvârșită de un sobor de preoți la Biserica Ortodoxă din Cheresig, slujbă dedicată pomenirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, precum și memoriei celor care la 1 Decembrie 1918 au înfăptuit Marea Unire, visul de veacuri al tuturor românilor.
Slujba a fost săvârșită de părintele paroh Dindelegan Gheorghe, dimpreună cu părinții Precup Valentin (de la Biserica Ortodoxă din Toboliu) și părintele Pop Sorin (din Cenaloș).
De la biserică, alaiul s-a îndreptat spre noua și moderna sală de sport, plasată strategic - ,,la locul potrivit" -, aproape de școală, de terenul de sport, de biserică și căminul cultural, după cum avea să remarce subprefectul Emilian Pavel, în alocuțiunea sa.
,,Cu drag pentru țara mea"!
Panglica a fost tăiată de domnul primar Adrian Crăciun, de domnul subprefect Emilian Pavel și de inspectorul școlar general adjunct, domnul profesor Nicolae Avram.
În deschiderea manifestărilor programate la sala de sport, directorul școlii, doamna profesor Delia Sim, avea să-i salute pe distinșii invitați și să mulțumească domnului primar și oficialităților pentru investiția făcută pentru educația și sănătatea copiilor și tinerilor din Cheresig și Toboliu, iar în cinstea dublei sărbători, doamna director a implementat proiectul educațional județean, intitulat ,,Cu drag pentru țara mea", în parteneriat cu șase instituții: Școala Gimnazială ,,Szalardi Janos" din Sălard, Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea, Biserica Ortodoxă din Cheresig, Biserica Ortodoxă din Toboliu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 56 din Oradea, Facultatea de Protecția Mediului și Primăria comunei Toboliu.
,,Festivitatea de simțire și trăire românească", vorba doamnei director, avea să continue cu slujba de Te Deum și de sfințire, săvârșită de soborul celor trei părinți preoți prezenți la inaugurare, urmată de alocuțiunile rostite de domnul primar Adrian Crăciun și de parte dintre invitații săi: subprefectul Emilian Pavel, inspectorul școlar general adjunct Nicolae Avram, directorul APIA, Ioan Sorin Roman (deputat), Claudiu Pop (fost subprefect și prefect), primarul din Girișu de Criș, Ioan Pașca, Cornel Popa (fost senator), Pavel Mercea (președinte al Federației de handbal), inspectorii școlari Felicia Ianța și Cristian Dragomir ...
,,Să privim cu admirație în urmă..."!  
 ,,Să privim cu admirație în urmă, cu toleranță în prezent și cu speranță în viitor, a spus, printre altele, domnul primar Adrian Crăciun. Fiecare leu investit în educația și sănătatea copiilor noștri reprezintă o investiție în viitorul acestei țări", a conchis domnul primar.
După alocuțiunile celor mari, a urmat explozia de energie, și de bucurie a celor mici, mulți și minunați, cuprinși în proiectul ,,Cu drag pentru țara mea", care s-au manifestat plenar, cu toată puterea lor de seducție, fiind aplaudați la scenă deschisă și admirați pentru regalul lor cuceritor!
Ovidiu Dan  

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 11:17:08 Ora de vară a Europei de Est