Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Serenadă, flori și lacrimi, poze și regrete...

Ultimele secvențe din gimnaziu

Serenadă, flori și lacrimi, poze și regrete...

Ultima strigare a catalogului, ora de dirigenție, careul de ași din curtea școlii, premierea celor merituoși, serenada de absolvire, flori multe, lacrimi de tot felul și multe poze, toate la „Oltea Doamna” din Oradea, la ora adevărului, când gimnaziștii din a VIII-a, Oana, Carina, Horia, Mihai, Sebastian... își iau adio de la viața de școlar cu certificat de naștere...

 Explozia de sentimente încurcate, ce vin de-a valma în torente necontrolate, sinceritatea și bucuria clipei, frumusețea ținutelor de gală, toate transformă o zi „obișnuită” într-un eveniment planetar, cu conotații sentimentale inegalabile. E greu și inutil să-ți faci probleme de conștiință într-un asemenea moment, e greu sau chiar imposibil să-i impui cuiva să nu fie el în clipele cele repede... de explozie a tinereții, când fețele ard, ochii scânteiază, iar inimile au devenit incandescente. E impropriu și total necumsecade să nu vezi ce se întâmplă în jurul tău. Până și părinții au fost luați de val, iar dascălii împart lacrimile cu absolvenții, se strâng la piept, zâmbesc și se bucură ca niște copii... ce sunt. De-acum, salutul „La revedere, școala mea dragă/ La revedere, noi plecăm!” sună cum nu se poate mai enervant, pentru că... chiar nu mai vrem să plecăm! Nu mai vrem să se termine clipa cea repede! Opriți Timpul! Adio, dar rămân cu tine, „cimitir” al copilăriei mele de 14 ani! Chiar nu mai vreau să plec, domnule director și doamnă dirigintă, dragă doamnă profesoară cu dragoste de română și de noi toți, Lucia Babău! Ce o să-mi faceți dacă nu vreau să vă părăsesc? Îmi semnați exmatricularea? Va fi prima izgonire din prea multă iubire, din preaplinul meu de raze care mi-au inundat sufletul ajuns în clocot.
 Nu mă alungați din castelul pe care l-am clădit cu atâta iubire. Vreau să repet anul și gimnaziul, vreau să plâng pe umărul drag, vreau să rămân copil neprihănit, inocent și cuminte! Dar nu cerșesc milă, dacă nu se poate... pentru că nu s-a inventat un asemenea regulament, eu plec, dar îmi va fi tare dor de tot ce las în urmă! (Oana & Ovi)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Serenadă, flori și lacrimi, poze și regrete...

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:18 Ora de vară a Europei de Est