Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ieri, am savurat o nouă ,,salată de fructe”, oferită de doamna director, cu concursul celor mai mici și mai colorați elevi ai școlii!

De 24 de toamne, fără încetare, la Școala ,,Nicolae Bălcescu”, frunzele ruginii, fructele și legumele au prins a se metamorfoza, iar și iară!

Ieri, am savurat o nouă ,,salată de fructe”, oferită de doamna director, cu concursul celor mai mici și mai colorați elevi ai școlii!

Ne-am făcut luntre și punte să ajungem ieri (joi, 26 octombrie 2023), la cea de-a 24 ediție a Festivalul toamnei de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu", venind de la Hramul Bisericii Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Nu puteam să nu onorăm invitația lansată de doamna profesor Simona Bunta, coordonatorul actualei ediții, dar și cu gândul că o bucurăm nespus pe inițiatoarea și sufletul Festivalului, prietena noastră și a copiilor, îndrăgitul profesor al școlii Stela Tăut, cu suflet mare, precum acest festival renumit, cunoscut în județ, în țară, în Parlamentul României, dar și peste hotare, la un congres al dascălilor!

Doamna Stela a strălucit și ieri, a radiat (priviți-o în secvența video, postată pe Facebook OviDan, pagină de educație) de bucuria unui vis împlinit, care se încăpățânează să rodească nestematele toamnei metamorfozate cu ajutorul celor mai mici școlari, cu aportul părinților și bunicilor, al cadrelor didactice. Ieri, am văzut și am auzit un tulnic, care a răsunat dumnezeiește în suflarea sfântă a elevei Pop Ariana, eleva din clasa a V-a de la ,,Oltea Doamna", școala înfrățită de Stela și Elena (zisă și Luci). Ariana a deprins cântatul la tulnic de la verișorul său Mircea-Ionuț, în vacanțe, când pleca la bunicii săi din Ianculești, în apropiere de Carei, județul Satu Mare; iar Ariana s-a îndrăgostit de tulnic, și cântă, după cum spuneam, dumnezeiește! Nu e de mirare că o orădeancă a ajuns membru al Ansamblului ,,Tulnicele Iancului" din Ianculești.
Despre Festivalul de aur al bălceștilor, despre roadele toamnei metamorfozate și cei mai frumoși copii, ,,cele mai gustoase salate de fructe", vorba doamnei director Monica Elisabeta Costa, vă vor vorbi, în chipul cel mai sugestiv posibil, credem noi, pozele și secvențele video pe care vi le oferim cu mare drag, ca și doamna profesor Alina Deliman, amfitrionul evenimentului, alături de organizatori, de doamna Stela și de învățătoarele protagoniste: Mariana Tiriteu (de la clasa pregătitoare A), Ramona Morar (preg. B), Vasilica Ienei (preg. C) și Simona Bunta (preg. D, la fel de mare sufletistă; pesemne s-a contaminat de la Stela)!
Ovidiu Dan
Așadar, pe Facebook OviDan, pagină de educație, puteți admira ceea ce nu ni se întâmplă să vedem în fiecare zi în Oradea sau la televizor!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:16 Ora de vară a Europei de Est