Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cetatea din Oradea s-a transformat într-un spațiu unic pentru dezvoltarea personală și profesională

Vineri și sâmbătă,

Cetatea din Oradea s-a transformat într-un spațiu unic pentru dezvoltarea personală și profesională

CareerCamp - Digital Career a fost un eveniment educațional desfășurat în perioada 20-21 dctombrie 2023 în Cetatea Oradea, organizat de către Asociația Pro Time-R și Asociația Transilvania IT cu scopul de a aduce în fața tinerilor și profesorilor un program complex de ateliere și sesiuni educaționale. Timp de două zile, Cetatea din Oradea s-a transformat într-un spațiu unic pentru dezvoltarea personală și profesională a peste 60 de elevi și studenți, dar și pentru 10 cadre didactice din unitățile de învățământ gimnazial, liceal și universitar din județ și împrejurimi.

Cu sprijinul generos al partenerilor și sponsorilor noștri, inclusiv Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea, AstorMueller, Alumni Universitatea din Oradea, Asociația Ascendis, Celestica, Careers Center, Make IT in Oradea, CG&GC HiTech Solutions și Seed Samsung, FANMEDIA, acest eveniment a devenit posibil și a fost o sursă de inspirație și cunoaștere pentru tineri și profesori, oferindu-le oportunitatea de a explora și învăța despre provocările și oportunitățile lumii digitale.
Vineri și sâmbătă s-au desfășurat ateliere pentru elevi și studenți:
*Future Jobs, organizat și susținut de Ascendis
*Identitate Digitală, organizat și susținut de Transilvania IT Cluster
*Smart Goals, organizat și susținut de Celestica
*Digital Career Profile, organizat și susținut de Careers Center
*Digital Entrepreneurship, organizat și susținut de Maket IT in Oradea
*Robotica și Metaverse, organizat și susținut de CG&GC HiTech Solutions
Sâmbătă au fost organizate două ateliere pentru cadrele didactice:
*Utilizarea noilor tehnologii în tehnicile de predare, organizat și susținut de Ambasadorii Seed Educație Digitală pentru România - Samsung
*Chat GPT - Prieten sau dușman? organizat și susținut de Transilvania IT Cluster
Sâmbătă, între orele 14.00-16.00, tinerii și cadrele didactice au avut parte de discursuri interesante și discuții captivante din partea unor experți și lideri din diferite domenii oferind participanților un cadru în care să învețe, să împărtășească și să se inspire reciproc:
Alin Ștefănuț - Casa Corpului Didactic Bihor
Adrian Hatos - Senatul României
Dorin Coita - președinte Asociația Alumni Universitatea din Oradea
Alina Silaghi - manager general Agenția pentru Dezvoltare Locală Oradea
Baran Roman - director general Astor Muller
Iulia Mitaru - accounting manager Celestica
Ioana Scânteie - Ascendis
Discuțiile au acoperit subiecte precum dezvoltarea carierei, tehnologia și inovația, antreprenoriatul și provocările specifice ale unei societăți digitalizate.
Nu în ultimul rând, dorim să transmitem un călduros mulțumesc celor 15 tineri voluntari care s-au dedicat cu pasiune și determinare pentru a asigura succesul acestei experiențe educaționale.
Valentin Tudor

Trimite email
luni, 7 aprilie 2025, 11:11:02 Ora de vară a Europei de Est