Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O nouă întâlnire în cadrul campaniei „Iluzia fericirii – ai grijă de tine”

La Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu”, a avut loc

O nouă întâlnire în cadrul campaniei „Iluzia fericirii – ai grijă de tine”

În virtutea bunei colaborări instituționale și având în vedere problematica drogurilor în România, Direcția de Asistență Socială Oradea a prelungit protocolul încheiat anul trecut cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Oradea și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, pentru promovarea și realizarea campaniei de informare și prevenție în școli „Iluzia fericirii - ai grijă de tine".

Campania este inițiată în vederea informării și conștientizării cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de substanțe interzise, de promovare a modalităților de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos și oferirea de consiliere psihologică gratuită la nevoie. 
În cadrul întâlnirilor lunare din școli, elevii au parte de activități nonformale desfășurate alături de specialiști, cu suportul  unor ochelari achiziționați de Direcția de Asistență Socială Oradea care imită efectele consumului de substanțe interzise, un experiment care redă efectele cauzate de consumul de substanțe interzise.
Prima activitate din acest an școlar a avut loc la Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu" din Oradea și a avut un impact pozitiv în rândul tinerilor, specialiștii prezenți răspunzând întrebărilor elevilor cu privire la riscurile si efectele consumului de substanțe psihoactive prin activități interactive.
,,Văzând o serie din problemele cu care se confruntă tinerii în prezent, am decis încă de anul trecut să ne implicăm mai mult și să mergem noi înspre ei participând în școli cu acest proiect prin care îi îndrumăm și le stăm la dispoziție oricând au nevoie de sprijinul nostru! Scopul acestei campanii, pentru care s-a și ales numele  "Iluzia fericirii - ai grijă de tine", este de a realiza faptul că a consuma substanțe interzise pentru a fi fericit sau pentru a-ți depăși condiția este într-adevăr o iluzie, iar aceia care se află într-o astfel de situație pot apela oricând la ajutor de specialitate și pot găsi în noi un sprijin. Direcția de Asistență Socială Oradea, prin d-na psiholog Adela Bradea vine în sprijinul părinților și copiilor, oferind consiliere psihologică gratuită, pentru a depăși situații dificile din viața lor", a menționat d-na Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.
În anul școlar 2022 -2023 au avut loc 15 întâlniri în nouă școli și licee orădene, la care au participat peste 400 de copii.
Campania „Iluzia fericirii - ai grijă de tine" va continua pe durata întregului an școlar 2023-2024, încercând să ajungem în cât mai multe școli și licee din Oradea, pentru a-i ajuta pe tinerii noștri să poată lua cea mai bună decizie pentru înlăturarea tentației consumului de substanțe interzise.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:09:23 Ora de vară a Europei de Est