Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Stil de viață sănătos, de la mic la mare!

Ateliere tematice în cadrul Zilelor Erasmus+ 2023

Stil de viață sănătos, de la mic la mare!

Joi, 12 octombrie 2023, curtea Colegiului Național ,,Iosif Vulcan" Oradea s-a umplut iar de veselie și culoare. Activitatea s-a desfășurat în cadrul Zilelor Erasmus+ 2023 și a fost organizată pe zece ateliere tematice, la care au participat elevi din clasele: I A (prof. Ioana Huszar) și I E (prof. Anamaria Horga), a II-a A (prof. Aurelia Susan), a II-a B (prof. Angela Clonda), a III-a A (prof. Rodica Panti) și a IV-a B (prof. Maria Duma - coordonator eveniment). Echipele atelierelor au fost formate din părinți, cadre didactice și cadre didactice auxiliare, în frunte cu doamna director, prof. Simona Martin.

Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" este beneficiarul Acreditării Erasmus + 2022-1-RO01 KA121-SCH-000061728, iar profesorii școlii au participat la cursuri internaționale de formare. Activitatea Erasmus și-a propus să disemineze, în fața părinților și cu participarea acestora, modelele de bune practici de la cursurile: ConnectEdu, pe domeniul educației digitale și Non-formal learning - The Golden door for an innovative future for school, pe domeniul educației non-formale. Atelierele au ținut cont de prioritățile Programului Erasmus+ legate de incluziune și diversitate, prin depășirea barierelor de sănătate, de sistemele de educație și formare. Să mai spunem că ziua de 12 Octombrie, aleasă de noi, nu întâmplător, a avut o semnificație și rezonanță întreită: 1. Sărbătorind Zilele Erasmus+,  2. Ziua Orașului Oradea și 3. Ziua Națională a Spaniei.  Prin urmare, atelierele au realizat un triplu scop cu obiective specifice: diseminarea proiectelor europene implementate de echipele de proiect ale colegiului, vizând un stil de viață sănătos, educarea dragostei pentru orașul natal, dar și deschidere culturală internațională (colegiul nostru fiind bilingv, româno-spaniol).
Cele 10 ateliere tematice au fost:
1.,,Alergare plină de culoare", organizatori: prof. Cătălin Urs, prof. Cătălin Lazăr, prof. Dorin Holczman
2.,,Mișcare și dans", organizatori: prof. Diana Crețu, prof. Ioana Huszar
3.,,Să ne hrănim sănătos"!, organizatori: Mariana Stresna, Camelia Matei, Alina Maghiar, Lorena Filip, Adriana Crăciun, prof. Teodora Popa                                             
4.,,Cămara bunicii", organizatori: Gudiu Cornelia, Adriana Blaga, Marian Andra, Colar Alina, Nica Simona                                              
5.,,Coafură, manichiură și masaj", organizatori: Ardelean Codruța, Florentina Șuteu, prof. Paula Dumea, Simona Badeu, Mara Merca
6.,,Limonadă, ceai cald și suc", organizatori: Oana Opriș, Alice Lăzău, Alina Roman, Narcis Pușcaș, Florica Banyai, Loredana Pașc, Mateaș Gabriela
7.,,Ziua Orașului Oradea", organizatori: prof. Aurelia Susan, prof. Anamaria Horga, Delia Borz, Andreea Mareș, Cristina Butaci, Monica Varga, Simona Lerinț, Anca Duma
8.,,Cărticica mea", organizatori: prof. Rodica Panti, cu părinții clasei a III-a A
9.,,Pictură pe față copii", organizatori: prof. Blaga Emilia, prof. Clonda Angela, cu elevi din clasa a XII-a A
10.,,Cine câștigă la tombolă"?, organizatori: prof. Maria Duma, admin. Alina Tal, cu elevi din clasa a XII-a A.
Muzica și sonorizarea au fost asigurate de inf. Lucian Mihincău.
Elevii și părinții au participat apoi la un chestionar pe www.mentimeter.com învățând să folosească instrumente online de analiză. Implicarea părinților în activități extracurriculare și extrașcolare este o tradiție la clasele primare din Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" și oferă posibilitatea acestora să observe comportamentul propriilor copii în grupul școlar, facilitează o bună comunicare cu cadrele didactice, cu conducerea școlii și cu cadrele didactice auxiliare.
Prof. Maria Duma
 https://www.facebook.com/colegiul.national.iosif.vulcan/videos/626966122945649

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:57 Ora de vară a Europei de Est