Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Am avut Concert aniversar dedicat artistei Florica Bradu

Marți seara, 3 octombrie, pe scena Teatrului ,,Regina Maria”

Am avut Concert aniversar dedicat artistei Florica Bradu

Teatrul ,,Regina Maria" din Oradea a fost marți seara, 3 octombrie 2023, scena muzicii populare din județul nostru și din țară, cu artiști care i-au dedicat cântecele lor doamnei Florica Bradu, marea cântăreață de muzică populară din Bihor, în fața a peste 500 de spectatori.

Concertul aniversar „Florica Bradu - Lioara Bihorului" a fost dedicat artistei pentru întreaga sa contribuție la păstrarea și promovarea culturii și a tradițiilor populare. În cei 60 de ani de carieră, a reprezentat județul Bihor cu cinste atât în țară, cât și în străinătate și, dincolo de talentul său recunoscut, Florica Bradu a demonstrat că este un om iubit și apreciat.
Evenimentul a fost prezentat de realizatoarea TV Iuliana Tudor. Pe scenă au urcat artiștii Viorica Flintașu, Angelica Stoican, Florica Zaha, Nicolae și Nicușor Mureșan, Maria Sidea, Traian Jurchela, Andreea Voica și Deian Galetin, Antonela Ferche Buțiu, Cornelia Căprariu Roman și Petrică Pașca, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Grupul vocal ,,Lioara" al Școlii de Arte ,,Francisc Hubic" și Grupul vocal-instrumental ,,Iza".
Orchestra ,,Rapsodia bihoreană" a acompaniat întreaga seară, sub bagheta dirijorului Prof. Liviu Buțiu. Invitata specială a evenimentului a fost etnomuzicologul Elise Stan.
Atunci când în cadrul comunității pe care vremelnic ai onoarea să o reprezinți, sunt oameni ca doamna Florica Bradu, este o datorie să organizezi asemenea evenimente și vom continua să facem astfel de lucruri pentru toți oamenii de valoare din comunitatea bihoreană. Prin tot ceea ce a făcut în îndelungata sa carieră și viață, atât pe scenă ca mare artist, cât și pe scena vieții ca un mare om, doamna Florica Bradu ne-a făcut să fim mândri că suntem bihoreni și români", a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.
Concertul aniversar a fost organizat de Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor. La final, vicepreședintele Mircea Mălan i-a oferit doamnei Florica Bradu o diplomă de excelență în semn de apreciere și recunoștință.
Evenimentul va fi disponibil on-line, pe canalul de YouTube al Consiliului Județean Bihor, și va fi difuzat la Televiziunea Română la începutul lunii decembrie.
Vă reamintim că în data de 28 septembrie, la Muzeul Țării Crișurilor, a avut loc lansarea de carte a marii artiste Florica Bradu, „Trec prin lume cântând", un alt eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:16:37 Ora de vară a Europei de Est