Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concert aniversar dedicat artistei bihorene Florica Bradu

În 3 octombrie, ora 18.00, la Teatrul ,,Regina Maria”

Concert aniversar dedicat artistei bihorene Florica Bradu

Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor organizează mai multe evenimente cultural-artistice dedicate contribuției pe care doamna Florica Bradu a adus-o, de-a lungul întregii sale cariere, folclorului și tradițiilor din județul nostru.

În 28 septembrie, lansarea cărții „Trec prin lume cântând", la Muzeul Țării Crișurilor
Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a susținut miercuri, 20 septembrie, o conferință de presă alături de artista Florica Bradu și managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, Liviu Buțiu, în cadrul căreia a prezentat seria de evenimente. 
Acestea debutează cu lansarea cărții intitulate „Trec prin lume cântând", o colecție de muzică și texte care au caracterizat cariera artistei Florica Bradu. Lansarea va avea loc în data de 28 septembrie, ora 18.00, la Muzeul Țării Crișurilor.
Acest eveniment este dedicat unui om care ne-a reprezentat cu cinste vreme de 60 de ani atât în plan local, cât și în țară și în străinătate. Noi vrem să ne arătăm respectul și prețuirea față de oamenii valoroși din comunitate cât timp aceștia sunt printre noi. Doamna Florica Bradu este confundată cu sufletul comunității noastre și în acest sens ne-am gândit să îi dedicăm în acest an câteva evenimente care se înscriu în conceptul nostru de a dezvolta componenta sufletească a comunității bihorene", a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.
Sunt recunoscătoare că v-ați gândit la acest proiect într-un context mai larg de promovare și accentuare a preocupării pentru tradiții, pentru muzica tradițională. Asta fac de o viață și este bucuria mea de a atrage atenția că cultura tradițională este exprimarea cea mai autentică a unui neam. Fac de-o viață muzică bihoreană, am cules cântece, le-am ales și le-am dat publicului încărcate de sufletul meu. În această carte „Trec prin lume cântând" este repertoriul meu de-o viață, text și muzică. Sunt foarte fericită și sunt onorată că v-ați gândit să mă sărbătoriți", a declarat Florica Bradu.
Pentru a onora întreaga contribuție adusă culturii bihorene, în data de 3 octombrie va avea loc Concertul aniversar „Florica Bradu - Lioara Bihorului", de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului de Stat Oradea. Evenimentul va fi prezentat de realizatoarea TV Iuliana Tudor și va fi difuzat la Televiziunea Română.
Pentru mine este o onoare să fiu implicat în totalitate în acest concert și în calitate de dirijor al ochestrei „Rapsodia bihoreană". Doamna Florica Bradu este o mare voce a folclorului românesc, pentru că, prin repertoriul pe care l-a adus în fața publicului, a adus spiritualitate și emoție. Concertul aniversar promite o seară plină de emoție, având în vedere că vor fi și invitați de suflet din generația de aur a folclorului românesc", a adăugat Liviu Buțiu, managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor.
Invitații care vor încânta publicul sunt: Viorica Flintașu, Angelica Stoican, Florica Zaha, Nicolae și Nicușor Mureșan, Maria Sidea, Traian Jurchela,  Andreea Voica și Deian Galetin, Antonela Ferche Buțiu, Cornelia Căprariu Roman și Petrică Pașca, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Grupul vocal ,,Lioara" al Școlii de Arte ,,Francisc Hubic" și  Grupul vocal-instrumental ,,Iza". Acompaniază Orchestra ,,Rapsodia bihoreană", dirijor, prof. Liviu Buțiu, iar invitata specială va fi Elise Stan - etnomuzicolog.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului ,,Regina Maria".
Prețul unui bilet este 30 de lei.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:16:36 Ora de vară a Europei de Est