Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Hupoiu/Rodina și Ordean/Stanciu, perechile câștigătoare

Oradea Beach Volleyball Tournament a ajuns la final

Hupoiu/Rodina și Ordean/Stanciu, perechile câștigătoare

Prima ediție a turneului de volei pe nisip de la Oradea a atras, în fiecare zi, câteva sute de curioși și pasionați ai acestui sport, care s-au bucurat de spectacolul oferit de cele aproape 40 de echipe înscrise în competiție. Turneul s-a încheiat cu o celebrare pe terenul care le-a fost casă timp de patru zile jucătorilor veniți atât din țară, cât și din străinătate.

Timp de patru zile, în Piața Unirii, voleibaliști profesioniști din România, Republica Moldova și Liban au luptat de dimineața până seara târziu pentru marele titlu pe care doar două echipe l-au câștigat într-un sfârșit - Valentin Hupoiu & Sergiu Rodina la masculin și Ioana Ordean & Adina Stanciu la feminin. Premiile acordate jucătorilor care au urcat pe podium au avut o valoare totală de 4.000 de euro. Organizatorii transmit pe această cale mulțumiri Primăriei Oradea pentru ajutorul acordat în pregătirea turneului și pentru găzduirea acestuia în inima orașului.
Ultima zi a competiției a avut în program cele mai spectaculoase și intense meciuri din turneu, semifinalele și finalele la ambele categorii. Cu tribuna plină, partidele s-au disputat cu respirația tăiată la fiecare pasă și urale furtunoase la fiecare punct înscris de echipele favorite. Totul a culminat cu o festivitate emoționantă, încununată de discursuri și un duș cu șampanie.
„Felicitări în primul rând jucătorilor, ne bucurăm foarte mult că au participat la prima ediție a turneului de la Oradea. Mulțumiri speciale copiilor, asistenților de teren, ați fost incredibili! Pe unul dintre ei l-am întrebat cu o seară înainte și mi-a spus și atunci ne-am trezit. A fost un vis devenit realitate, care a fost posibil cu efortul tuturor celor care au decis să facă parte din echipa Oradea Beach Volleyball Tournament. Ceea ce pot să vă promit este că ediția următoare va fi mai frumoasă. Mulțumesc, nu în ultimul rând, publicului incredibil care a fost alături de noi în fiecare zi", a transmis Paul Szabo-Alexi, de la Academia de Volei Oradea.
Jucătorii au mărturisit că turneul de la Oradea a fost cel mai dificil din cele la care au participat anul acesta, dar că s-au bucurat de o organizare excelentă și de o susținere minunată din tribună.
„A fost minunat, cu o organizare extraordinară. A fost foarte frumos și le mulțumim tuturor celor care s-au implicat. Să sperăm că o să continuăm pe linia aceasta, pentru că da, până acum pentru noi este un an foarte bun", a spus, fericită, Adina Stanciu.
„Ne simțim campioni! (râde) A fost cel mai greu turneu de până acum, au fost foarte multe echipe internaționale, echipe bune, din Liban, din Republica Moldova. În sfârșit, a fost greu", a concluzionat, zâmbind, Valentin Hupoiu.
Câștigătorii ediției 2023 a Oradea Beach Volleyball Tournament
MASCULIN
LOCUL I
Valentin Hupoiu
Sergiu Rodina
LOCUL II
Petru Vornicu
Mihail Șapco
LOCUL III
Mihai Hangan
Fiodor Majarov
LOCUL IV
Cosmin Ghimeș
Andrei Druță
 
FEMININ
LOCUL I
Ioana Ordean
Adina Stanciu
LOCUL II
Ioana Miu
Ioana Hododi
LOCUL III
Denisa Popa
Naomi Brehuescu
LOCUL IV
Anca Pașca
Iuliana Fîca
Oradea Beach Volleyball Tournament s-a desfășurat în perioada 10-13 august, în Piața Unirii.
Oradea Beach Volley Tournament este un turneu de volei pe nisip, organizat de AVO Academia de Volei Oradea și Eco Sports Dome, în co-organizare cu Prima Residence și în parteneriat cu Visit Oradea, sub egida Federației Române de Volei și acreditat de către Confederația Europeană de Volei și Federația Internațională de Volei.
Bogdan Brylynski

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:36:29 Ora standard a Europei de Est