Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Consiliul Județean al Elevilor Bihor a găzduit a XLI-a Adunare generală a Consiliului Național al Elevilor

Eveniment bianual de mare amploare

Consiliul Județean al Elevilor Bihor a găzduit a XLI-a Adunare generală a Consiliului Național al Elevilor

În intervalul 12-14 iulie 2023, Consiliul Județean al Elevilor Bihor a găzduit a XLI-a Adunare generală a Consiliului Național al Elevilor, unul dintre cele mai importante evenimente ale structurii de reprezentare a elevilor.

Într-un cadru plin de entuziasm și participare activă, 100 de elevi, reprezentanți din toate județele țării, s-au reunit la Universitatea din Oradea timp de trei zile pentru a dezbate probleme și pentru a lua decizii semnificative în continuitatea structurii. La ceremonia de deschidere au vorbit despre starea educației din România și despre importanța deschiderii față de structurile de reprezentare unii dintre cei mai veritabili actori din system, precum: domnul Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației; doamna Luminița Costache, reprezentant UNICEF în România; doamna Antonia Nica, viceprimar al Municipiului Oradea; domnul Horea Abrudan, inspector şcolar general al ISJ Bihor; doamna Anca Dodescu din partea UO; doamna Andreea-Raluca Argeșeanu, vicepreședinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România; doamna Darmina Chirvasă din partea Fundației Leaders. Zilele de joi și vineri au însemnat un program riguros pentru tinerii care au discutat și propus o serie de soluții pentru problemele pe care le-au identificat la nivel județean în rândul colegilor lor. Încheierea evenimentului a încununat multe hotărâri votate de către delegații participanți și multe schimbări ce vor urma în structură și în strategia de reprezentare a elevilor la nivel național începând cu luna septembrie 2023. Echipa de organizare din spate, reprezentanții elevilor din județul Bihor doresc să mulțumească Universității din Oradea, Primăriei Municipiului Oradea și Consiliului Județean Bihor pentru tot sprijinul acordat în organizarea logistică a acestui eveniment.
Iată ce a avut de declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Bihor, Ioana Butaru: ,,Dorința noastră de a fi gazdele AG CNE cu numărul 41 vine din convingerea că Oradea este un epicentru la nivel național în ceea ce privește viața academică și resursele de care dispune. Pornind cu determinarea de a pune orașul nostru pe hartă, am petrecut o lună de foc pentru a asigura în detaliu condiții înalte pentru colegii noștri, reprezentanți la nivel național, iar pentru acest lucru dorim să le mulțumim Primăriei Oradea, Universității din Oradea, Colegiului Economic ,,Partenie Cosma", Consiliului Județean Bihor, Inspectoratului SJ Bihor, Fundației Leaders și nu numai pentru sprijinul oferit și fără de care cazarea, mâncarea, materialele și atmosfera absolut incredibilă nu ar fi fost posibile. Mai mult decât atât, mulțumesc echipei mele, pentru că împreună am reușit, în schimbul multor nopți nedormite și a unei mobilizări titanice, să creăm o experiență și amintiri deosebite pentru noi, pentru orașul nostru și pentru mișcarea de reprezentare a elevilor".
Participanții au avut condiții excelente de cazare, fiind găzduiți în căminele Universității din Oradea și ale Colegiului Economic „Partenie Cosma", iar mâncarea și băutura au fost asigurate de Captain Bean Oradea, To Chefs, Hanul cu Noroc, Casa Piraților, Select Catering și Ferma Ciobriș. Pentru că orașul nostru este cunoscut pentru ospitalitatea sa, reprezentanții elevilor au beneficiat de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pe raza Municipiului Oradea și de reduceri la restaurantul Moon și gelateria Bianco Milano. Astfel, AG CNE XLI bifează o altă reușită în agenda vastă a Oradiei și suntem mândri că CJE Bihor a avut șansa de a o promova. Casa noastră a devenit pentru trei zile casa a 100 de elevi ambițioși, responsabili și muncitori, care luptă în fiecare zi să facă vocea elevilor auzită și ascultată, iar între 12-14 iulie, pentru prima dată după şase ani lungi, acest lucru s-a întâmplat la Oradea.
Consiliul Județean al Elevilor Bihor

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:57 Ora de vară a Europei de Est