Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Grupul Vivere câștigător al Trofeului de Platină 2023!

Vivere scrie cu litere de aur o nouă filă în istoria celui mai longeviv festival, Ursulețul de aur, Baia Mare 2023

Grupul Vivere câștigător al Trofeului de Platină 2023!

Duminică, 2.07.2023, s-a încheiat cea de a XXXIX-a ediție a celui mai longeviv festival internațional de muzică pop pentru copii, Ursulețul de aur, de la Baia Mare.

Desfășurat pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare acesta a reunit în acest an aproape 200 de copii veniti din toate colțurile țării dar și din alte țări. Structurat pe mai multe categorii de vârstă și pe două secțiuni: Debut și Duelul campionilor, aceștia și-au prezentat momentul artistic în fața unui juriu prestigios alcătuit din personaltăți artistice recunoscute din România și străinătate.
Cu deosebită bucurie și satisfacție, membrii Asociației Star Vivere Oradea anunță câstigarea Trofeului de Platină căruia i se adaugă Trofeul de Argint câștigat de Dragoș Costolaș și trofeele pe grupe ale Daniei Micula și Timea Csaszar.
Asociația Star Vivere s-a prezentat în cadrul concursului cu 17 copii, vârsta acestora fiind cuprinsă într 5 și 16 ani. Micii artiști au performat în cadrul corespunzător fiecărei categorii de vârstă. În urma prestației artistice toți au fost recompensați cu premii în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor .
Palmaresul Vivere - Ursulețul de aur 2023
Trofeul de Platină - Vivere
Trofeul Grupei - Dania Micula
Trofeul grupei  - Timea Csaszar
Premiul I - Ana Meister, Sara Raisa Roman
Premiul II - Ria Meister, Ema Bala, Ana Pop Caragea, Iris Toth
Premiul III - Ema Gherman
Mențiuni - Iulia Oros, Nectaria Anisia Vulpe, Karina Csaszar, Alessia Muresan
 
Așadar, trupa intergalactică s-a întors în Oradea cu o mulțime de ursuleți, diplome, dulciuri și mai ales prețioase amintiri de la cea mai importantă realizare din istoria unui festival. O echipă unică, valoroasă care va intra desigur în pagina de aur a Grupului Vivere!
Satisfacția pe care ți-o oferă fiecare pas înainte!
Vivere o poveste în care efortul, munca și pasiunea se împletesc armonios, aducând bucurie și rezultate minunate. În tot acest proces sunt extrem de importante susținerea părinților, angajamentul și înțelegerea importanței acestor experiențe în procesul de dezvoltare a unui copil cu aptitudini artistice. O călătorie cu multiple scopuri, un proces dublat de satisfacția pe care ți-o oferă fiecare pas înainte.
Mulțumim organizatorilor, în special doamnei Doina Bentu, omul, sufletul acestei povești cu  prinți și prințese, omul care se străduiește din răsputeri să găsească oameni iubitori de muzică, apropiați de universal magic al copilăriei și astfel să poată organiza încă o ediție, și încă o ediție....
Mulțumim onoratului juriu pentru aprecieri, felicităm toți concurenții și câștigătorii acestei ediții Mulțumim, Baia Mare, mulțumim drag Ursuleț! Să ne revedem cu bine!
Valeria Dinu

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:45:18 Ora standard a Europei de Est