Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivitatea de premiere a elevilor care au câștigat EcoProvocarea

Joi, 29 iunie

Festivitatea de premiere a elevilor care au câștigat EcoProvocarea

Joi, 29 iunie 2023, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au câștigat concursul „EcoProvocarea", organizat în cadrul campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor", ediția a III-a.

Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, și directorul Direcției Silvice Bihor, Teodor Suciu, Armando Bungău, director Decathlon Oradea și Mela Delia, președintele asociației de mediu Pro-TimeR, au înmânat premiile, fiecare elev primind un voucher Decathlon în valoare de 500 de lei.
La festivitate au fost invitați și cei 40 de profesori care au câștigat, prin tragere la sorți, câte un voucher în valoare de 250 de lei oferit de sponsorul Benvenuti.
Pentru implicarea deosebită în activitățile din cadrul concursului, a fost acordat un premiu special de 10.000 lei Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont" Oradea. 
Au fost și două momente artistice în timpul evenimentului, susținute de elevi și profesori de la Palatul Copiilor din Oradea. Primii care au urcat pe scenă au fost Ianc Anastasia și Tomuța Sofia (muzică populară), pregătite de prof. Turc Gal Anamaria și acompaniate de domnii profesori Miescu Adrian (vioară), Dobrea Marius (orgă), Vălean Vlad (acordeon) și Marius Marcu (safoxon). Cel de-al doilea moment artistic a fost susținut de Ilinca Maria Oprescu, Mihaela Daria Cozman și Astrid Theodora Muthu (muzică ușoară), pregătite de prof. Dana Maria Oprescu.
Concursul „EcoProvocarea" s-a desfășurat în perioada 1 mai - 15 iunie 2023 și s-a adresat elevilor înscriși în clasele I - XII în școlile din toate orașele și comunele din județul Bihor, inclusiv Municipiul Oradea.
Județul Bihor este împărțit în șapte zone din punct de vedere al serviciului de salubrizare. Au fost extrași 20 de câștigători din fiecare zonă.
Pentru a câștiga, elevii au avut de îndeplinit mai multe criterii: să fie membri într-un EcoClub (o echipă de elevi voluntari pentru protejarea mediului, constituită la nivelul școlii), să participe la concursul sportiv „Ștafeta reciclării" organizat de școala unde învață, să participe la cel puțin o acțiune de igienizare și să convingă trei adulți să își instaleze aplicația „Bihor Curat", gestionată de Ecolect Bihor.
Elevii care au câștigat componenta ,,Ștafeta reciclării" din cadrul concursului ,,EcoProvocarea" vor primi, din toamnă, acces la un meci de baschet al echipei CSM Oradea.
Vă reamintim că în luna mai s-a desfășurat cea de-a treia ediție a campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor", un proiect al întregii comunități, care se bucură de sprijinul partenerilor ADI Ecolect Group, ISJ Bihor, Universitatea din Oradea, cultele religioase, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Direcția Silvică, ONG-uri de profil, mediul de afaceri local și presa.
La fel ca în anii precedenți, în luna mai au fost organizate două competiții: „Campionatul bihorean al curățeniei", care se adresează primăriilor din județ, și EcoProvocarea, o competiție pentru elevii din județul Bihor, care s-a încheiat în 15 iunie.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:08:32 Ora de vară a Europei de Est