Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Studenții absolvenți, cadrele didactice, părinții și invitații au participat la cursul festiv

Vineri, a fost sărbătoare la Universitatea ,,Agora”

Studenții absolvenți, cadrele didactice, părinții și invitații au participat la cursul festiv

Bunul Dumnezeu a binecuvântat vineri (23 iunie 2023) absolvenții ,,Agorei" cu o zi însorită, fierbinte chiar, și la propriu și la figurat, pentru a se bucura împreună de momentele unice ale cursului festiv de absolvire a facultății.

În cuvântul său, prorectorul Universității ,,Agora", doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, vorbind în numele conducerii instituției, a mulțumit colectivului de cadre didactice pentru muncă, dăruire și împlinirea cu succes a misiunii, la finalul unei noi promoții de absolvenți, a 20-a promoție ,,Agora" și a felicitat absolvenții pentru investiția făcută în desăvârșirea pregătirii lor intelectuale și spirituale, îndemnându-i să urmeze și cursurile masteratului în specialitate, respectiv Științe penale și criminalistică, Managementul resurselor umane, Managementul organizațiilor publice. Domnia sa a lansat, totodată, invitația celor interesați să se înscrie la noul program de studii, Administrație publică, în cadrul Facultății de Științe Juridice și Administrative, domeniul Științe Administrative...
În calitate de decan de an al programului de studii Drept, doamna lector univ. dr. Loredana Steliana Doseanu i-a îndemnat pe studenții absolvenți de la programul de studii Drept să nu irosească cei patru ani în care s-au format, să aibă încredere în forțele proprii și în cunoștințele dobândite, să lupte, să muncească și să profeseze, să-și întemeieze o familie sănătoasă și solidă, care să-i ajute să depășească toate greutățile pentru succes în carieră (ca juriști, avocați, procurori...).
,,Cine se întâlnește în Agora va schimba lumea"!
Doamna conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu s-a adresat absolvenților în calitate de decan de an al celor de la programul de studii Poliție locală, pornind de la o zicală de acum 2500 de ani, potrivit căreia ,,Cine se întâlnește în Agora va schimba lumea"! E vorba despre Agora din Grecia antică. ,,Dar, la nivel conceptual, există anumite puncte-cheie comune între cele două agore, după cum avea să sublinieze decanul de an. Dacă Agora din Grecia antică a inovat, a creat primul model de democrație din lume, ,,Agora noastră a inovat, printr-un model de antreprenoriat educațional românesc, care are la baza sa același ingredient de bază, și anume, importanța pe care o dă membrilor ei... Misiunea voastră de astăzi... este de a schimba lumea. Cu siguranță că o veți face"!
Un curs mai special, pe tematica gestionării informațiilor acumulate în acești ani de facultate
Doamna conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu, ca decan de an al celor de la programul de studii Management și CIG (Contabilitate și informatică de gestiune) le-a ținut absolvenților un curs mai special, pe tematica gestionării informațiilor acumulate în acești ani de facultate, după cum a ținut să sublinieze. De la micro și macroeconomie se ajunge, inevitabil, la bani..., iar a ști cum să-i gestionezi este cel mai important. ,,Gestionarea eficientă a acestora implică și abilitatea de a combina eficient factorii de producție principali, precum munca, natura, capitalul, cu noii factori de producție, informația și tehnologia avansată... Banii sunt o consecință a ceea ce gândim, a ceea ce suntem și acționăm (...) Dacă nu știi cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine! În prelegerea sa, doamna decan de an a punctat și o alternativă (dilemă) tentantă: A avea, a face, a fi sau A fi, a face și apoi a avea? Doamna Urziceanu (,,regina care nu poartă coroana pe cap, ci în suflet", cum a apreciat-o, în cuvântul său, șefa de promoție Maxim Nicoleta Daniela), i-a îndemnat pe absolvenți să fie atenți, curajoși, deschiși la oportunități și încrezători în capacitățile lor!
,,Nu vă fie frică de eșec, de greșeală, Fiți îndrăzneți, pentru că aceasta este definiția tinereții!
Să profitați de ceea ce ați învățat și să aveți un parcurs profesional extraordinar. Nu uitați nici de principiile pe care le dobândiți pe parcursul facultății: principiul dreptății, al bunei credințe"... Aceste îndemnuri au venit din partea lectorului univ. dr. Radu Gheorghe Florian, decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative.
Înmânarea plachetelor celor patru șefi de promoție
În momentele următoare, decanii celor două facultăți, domnul lector univ. dr. Radu Gheorghe Florian, decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative și domnul conf. univ. dr. Casian Valentin Butaci, decanul Facultății de Științe Economice, au înmânat plachete celor patru șefi de promoție: Ristea Cătălin Viorel, de la programul de studii Drept, Kor Nora Andrea, de la Poliție locală, Maxim Nicoleta Daniela, de la Management și Sabău Andra Claudia, de la CIG. Cei patru șefi de promoție au mulțumit conducerii Universității, cadrelor didactice, părinților și colegilor pentru parcursul lor extraordinar...
După preluarea cheii de către studentele Anamaria Bodea și Mădălina Avram, prezidiul s-a retras de pe scenă, iar îndrumătorii au citit catalogul și au înmânat absolvenților câte un trandafir alb și o diplomă simbol de absolvire. Absolvenții au depus jurământul de credință, au aruncat tichiile și s-au pozat, alături de profesorii Universității ,,Agora", au primit florile și îmbrățișările celor dragi, s-au pozat și s-au bucurat de tot și de toate!
Ovidiu Dan
Pe Facebook OviDan (pagină de EDUCATIE), puteți vedea mai multe poze și secvențe video.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:12 Ora de vară a Europei de Est