Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Viceprimarul Antonia Nica a primit vizita cunoscutei formații Proconsul

Vineri, 16 iunie,

Viceprimarul Antonia Nica a primit vizita cunoscutei formații Proconsul

Aflați la Oradea pentru un concert, membrii formației „Proconsul" au trecut ieri pragul Primăriei Oradea, unde au avut o întâlnire cu viceprimarul Antonia Nica.

Foarte bună cunoscătoare a domeniului muzical, doamna viceprimar s-a bucurat să-i primească pe cunoscuții artiști în biroul său: „Bine ați revenit în orașul nostru! Abia așteptăm să încălziți din nou inimile orădenilor cu piesele dumneavoastră, cu care de altfel, am crescut și eu".
Muzicianul Bogdan Marian, cunoscutul Bodo, a povestit că primul contact cu Oradea l-a avut acum 18 ani, când a susținut aici primul turneu cu formația sa.
„Călătorim foarte mult prin țară, cunoaștem toate orașele României și ne bucură că Oradea este în topul acestora, un oraș în plină transformare, cu o dezvoltare urbanistică fantastică. Dar, cel mai mult sunt legat de aceste locuri prin cei doi băieți ai noștri, adoptați de aici, din județul Bihor, acum 10 ani. Ei sunt bucuria și împlinirea noastră. Ne-am mutat la puțin peste 100 de kilometri de București, într-un sat, unde soția mea Loredana se ocupă de un proiect educativ minunat dedicat copiilor din această zonă, un proiect care a prins o mare amploare și care ne bucură sufletul", a spus Bodo.
Acesta a vorbit și despre un alt proiect de suflet, pe care îl pregătește trupa sa cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate muzicală. Este vorba de „Academia de Muzică Proconsul", o fundație care urmează să fie înființată și care dorește să ajute tinerii talentați din toată țara, aflați la început de drum.
Ideea punerii bazelor unei astfel de academii a pornit și de la piesa „Dă mai departe", ale cărei versuri spun: „Câtă împlinire Tu mi-ai adus/Să dau mai departe ce în sufletul meu ai pus...".
Întrebați de viceprimarul Antonia Nica cum se raportează la ei tânăra generație de artiști din România, aceștia au răspuns: „Suntem tratați cu căldură, tinerii artiști ne privesc cu respect și cu mare dorință de a le împărtăși din experiențele noastre muzicale și de scenă. Pe de altă parte, vă mărturisim că la rândul nostru suntem foarte interesați să îi înțelegem".
Proconsul este o formație de muzică pop-rock simfonic, fiind prima trupă din România care a câștigat trofeul Cerbul de Aur în anul 2001. Fanii lor îi cunosc pentru celebrele  piesele: „Fără tine", „Cerul", „Mi-ai luat inima", „Zbor", „Spune-mi despre noi", „Nu mi-e bine fără tine", „Dă mai departe" etc.
La finalul întâlnirii, aceștia i-au dăruit viceprimarului Antonia Nica ultimul lor album, „The best of Proconsul", primind la rândul lor din partea doamnei viceprimar albume cu fotografii recente ale palatelor orădene și câteva obiecte simbolice, reprezentative pentru orașul nostru.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 22:55:20 Ora de vară a Europei de Est