Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

NIHIL SINE DEO!

Miercuri,14 iunie, premieri, cu zecile, la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel

NIHIL SINE DEO!

Trăim, împreună, elevi și profesori, sentimente de profundă recunoștință față de binecuvântările lui Dumnezeu revărsate peste munca noastră de-a lungul întregului an școlar 2022-2023. Elevii noștri buni, talentați și minunați au obținut, și în acest an, performanțe remarcabile.

Am muncit și au muncit foarte mult! Într-o lume în care slujba de dascăl e tot mai criticată și pusă, sentențios,  sub semnul îndoielii, am dori să subliniem ideea că a munci cu elevii pentru olimpiadele și concursurile școlare presupune devotament, pasiune și sacrificiu.
Petre Țuțea spunea foarte frumos: Mi-ar fi plăcut să fiu profesor. Profesorul este fabricant de oameni. Profesorul se aseamănă cu un tâmplar care ia un lemn murdar din noroi, îl spală și face din el mobilă de lux. Considerăm că omul e dator să își facă partea lui cum poate el mai bine, înțelegând că Cel care îngăduie binecuvântarea e Unul singur, Dumnezeu! Viața ne e dată ca o bucată brută de lut din care omul, pe parcursul trăirii sale, trebuie să-și croiască un destin. Avem marea responsabilitate de a putea alege Binele sau Răul. În viață credem că există o triplă modelare: lucrarea de taină a lui Dumnezeu în om, întâlnirea cu Ceilalți și automodelarea, o continuă zbatere. Mai credem că omului i-ar fi suficient să găsească pe lume un părinte, un profesor, un prieten.  Credem că acestea sunt suficiente, în măsura în care sunt autentice și depline.
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ
          Prof. Burcă Alina
I. OLIMPIADA NAȚIONALĂ INTERDISCIPLINARĂ DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ ȘI RELIGIE „CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ"- faza județeană și națională
1. Ardelean Rebeca, clasa a XI-a B - Mențiune
2. Gaidos Timotei, clasa a IX-a B - Mențiune pe județ și Premiu special la etapa națională
3. Burcă Ana-Iulia, clasa a VIII-a A - Mențiune
II. LITERATURA, IZVOR NESECAT DE INSPIRAȚIE, etapa județeană și națională
1.Bențe Amaris, clasa a VI-a A - Premiul II pe județ și Premiul III, la etapa națională
 
          Prof. Fildan Mihaela
I. OLIMPIADA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ- faza județeană
1. Brîndaș Iulia, clasa a IX-a A- Premiul III
2. Cioară Alexia, clasa a X-a A - Premiul III
3. Demeter Iunia, clasa a VI-a C - Mențiune
4. Zegrean Melissa, clasa a VI-a B- Mențiune
5. Petricău Priscila, clasa a XII-a B - Mențiune  și calificare faza națională
II. OLIMPIADA NAȚIONALĂ INTERDISCIPLINARĂ DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ ȘI RELIGIE „CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ"- faza județeană și națională:
1. Ungur Andreea, clasa a IX-a A - Premiul I pe județ și Mențiune la etapa națională
2. Cioară Alexia, clasa a X-a A - Premiul III pe județ și Mențiune la etapa națională
3. Marc Alexia, clasa a IX-a A - Premiul III pe județ și Premiu special la etapa națională
5. Blaga Anais, clasa a VI-a B - Mențiune
6. Heredea Beatrice, clasa a IX-a A - Mențiune pe județ și Premiu special la etapa națională
7. Cuciula Anamaria, clasa a XII-a B - Mențiune
III. OLIMPIADA „LECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂ"-FAZA JUDEȚEANĂ:
1.     Cioară Alexia - Premiul I (calificare faza națională)
IV. OLIMPIADA „LECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂ"-FAZA NAȚIONALĂ:
1.     Cioară Alexia - Mențiune
V. OLIMPIADA DE LINGVISTICĂ „SOLOMON MARCUS"-FAZA JUDEȚEANĂ:
1. Benea Renata, clasa a X-a A - Mențiune
2. Ilisie Iulia, clasa a VI-a B - Mențiune
VI. CONCURSUL NAȚIONAL DE JURNALISM SPORTIV/ „UN CONDEI NUMIT FAIR-PLAY" PROZĂ 15-18 ANI - FAZA JUDEȚEANĂ
1.Brîndaș Iulia, clasa a IX-a A - Premiul I pe județ și calificare faza națională
VII. CONCURSUL NAȚIONAL „TINERE CONDEIE"/SECȚIUNEA ESEU ȘI PROZĂ- FAZA JUDEȚEANĂ
1. Brîndaș Iulia, clasa a IX-a A- Premiul II/Proză  și calificare faza națională
2. Cioară Alexia, clasa a X-a A - Premiul II/Eseu  și calificare faza națională
3. Marc Alexia, clasa a IX-a A - Mențiune
4. Heredea Beatrice, clasa a IX-a A - Mențiune
VIII. CONCURSUL NAȚIONAL „EURO QUIZ"/ FAZA JUDEȚEANĂ
Echipajul all4ONE a obținut 45 de puncte și s-a calificat la faza națională:
1.     Mihuț Alexandra, clasa a VI -a C
2.     Blaga Cristian, clasa a VI -a C
3.     Coroiu Fineas, clasa a VI -a C
4.     Moțoc David, clasa a VI -a C
 
    Prof. Popa Dorina
I. OLIMPIADA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ- faza județeană și națională
1. Groza Samira, clasa a VII-a A- Premiul I pe județ și calificare faza națională
 
LIMBA FRANCEZĂ
            Prof. Moțiu Rodica
I. CONCURSUL NAȚIONAL "PRIETENII LIMBII FRANCEZE"
1. Soporan Miriam, clasa a VII-a B - Mențiune
2. Stokker Ingrid, clasa a VII-a B -participare
3. Haiaș Iulia, clasa a VII-a B- participare
4. Meșteru Maria, clasa a VII-a B - participare
5. Heredea Beatrice, clasa a IX-a A - Premiul II
6. Popa Denisa, clasa a IX-a A - Mențiune
7. Coita Riana, clasa a IX-a B -Mențiune
8. Roca Salomeea, clasa a IX-a B- participare
II.CONCURSUL JUDEȚEAN "ET EN PLUS, JE PARLE FRANÇAIS"
1. Hoduț Darius, clasa a VI-a A - Premiul I
2. Ungur Andreea, clasa a IX-a A - Premiul I
3. Heredea Beatrice, clasa a IX-a A -Premiul II
 
Prof. Baidog Otilia
I.OLIMPIADA JUDEȚEANĂ DE LIMBA FRANCEZA
1. Gal-Chiș Naomi Evelyn, clasa a-VIII-a A- Premiul II
II. CONCURSUL NAȚIONAL "PRIETENII LIMBII FRANCEZE"
1. Gal-Chiș Naomi Evelyn, clasa a-VIII-a A- Mențiune
III.CONCURSUL JUDEȚEAN "ET EN PLUS, JE PARLE FRANÇAIS"
1. Zumbiehl-Budura Alexandre, clasa a X-a A -Premiul I
 
CHIMIE
         Prof. Boldiș Marinela
I. CONCURSUL NAȚIONAL DE CHIMIE "LAZĂR EDELEANU", faza județeană și națională
1.Iștoc-Zembrea Antonio, clasa a X-a B - Premiul I la etapa județeană și Premiul III la etapa națională
 
BIOLOGIE
           Prof. Magyar Ana
I.OLIMPIADA DE BIOLOGIE, etapa județeană
1. Benea Renata, clasa a X-a A - Mențiune
II.CONCURSUL NAȚIONAL DE BIOLOGIE "G.E. PALADE", etapa județeană
1.Popa Răzvan, clasa a VI-a A -Mențiune
2.Stokker Denis, clasa a VI-a C -Mențiune
3.Chiș Maia, clasa a VI-a C-Mențiune
 
ISTORIE ȘI GEOGRAFIE
            Prof. Iștoc Florin
I. OLIMPIADA JUDEȚEANĂ DE ISTORIE
1. Gaidos Timotei, clasa a IX-a B - Mențiune
2. Baciu Paul, clasa a X-a B - Mențiune
 
Prof. Iștoc Ramona
I. OLIMPIADA JUDEȚEANĂ DE ISTORIE
1. Cărcăleanu Ana-Maria, clasa a VIII-a A - Premiul II
2. Cosma Sharis, clasa a VIII-a A - Mențiune
II. CONCURSUL NAȚIONAL "CĂLĂTORI PRIN ISTORIE", faza județeană și națională
1. Cărcăleanu Ana-Maria, clasa a VIII-a A - Premiul I pe județ și calificare la etapa națională
2. Bodog George, din clasa a V-a A - Premiul II
3. Buzlea Dragos, din clasa a VII-a A - Mențiune   
III. OLIMPIADA JUDEȚEANĂ DE GEOGRAFIE
1.Mocan Lucian, clasa a IX-a A - Premiul II
2.Miclea Bogdan, clasa a IX-a A - Mențiune
IV. CONCURSUL NAȚIONAL DE GEOGRAFIE PENTRU CLASELE V-VII "TERRA" (MICA OLIMPIADĂ DE GEOGRAFIE), faza județeană și națională
1.Pătălău Timotei, clasa a V-a A -Premiul I pe județ și Premiul II la etapa națională
2.Dorog Fineas, clasa a VI-a A - Mențiune
V. CONCURSUL NAȚIONAL „EURO QUIZ", faza județeană și națională
             Echipajul L.E.T.I.K. a obținut 45 de puncte și s-a calificat la faza națională, unde a obținut cel mai mare punctaj dintre echipele din Bihor
1.Birău Luca, clasa a VII-a B
2.Ilisie Tudor, clasa a VII-a B
3.Haiaș Iulia, clasa a VII-a B
4.Hercuț Karisa, clasa a VII-a B
VI.OLIMPIADA MICILOR ISTORICI "NICOLAE IORGA", faza județeană și interjudețeană
1.Birău Luca, clasa a VII-a B - Premiul I și participare etapa interjudețeană
2.Bodog George, clasa a V-a A - Premiul I  și participare etapa interjudețeană
VII.CONCURSUL JUDEȚEAN "VIOREL SADOVEANU"
1.Mocan Lucian, clasa a IX-a A - Premiul I
2.Miclea Bogdan, clasa a IX-a A - Mențiune
 
Prof. Silaghi-Lucaci Adriana
I. OLIMPIADA JUDEȚEANĂ DE GEOGRAFIE
1. Zumbiehl-Budura Alexandre Sebastien Christian, clasa a X-a A - Premiul III
II. CONCURSUL NAȚIONAL "CĂLĂTORI PRIN ISTORIE", faza județeană
1.Costache Sara, clasa a VI-a B -Mențiune
2.Galea Abel, clasa a V-a B -Mențiune
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ
            Prof. Curta Iosif
I.OLIMPIADA DE EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI APLICAȚII PRACTICE, faza judeteană
1. Popa Casian, clasa a VI-a B -Premiul II
2. Bala Gabriel, clasa a VIII-a A -Mențiune
3. Mela Mihnea, clasa a VIII-a B - Mențiune
 
Prof. Marc Cornelia
I.OLIMPIADA DE EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI APLICAȚII PRACTICE, faza judeteană și națională
1. Benea Sabina, clasa a V-a C -Premiul I pe județ și participare la faza națională
2. Fărcaș Anastasia Estera, clasa  a V-a A - Premiul II pe județ și participare la faza națională
 
 
RELIGIE ȘI DISCIPLINE TEOLOGICE:
Prof. Pop Marius
I.OLIMPIADA DE RELIGIE BAPTISTĂ, etapa județeană și națională
1.Strete Lisa, clasa a V-a B - Premiul I pe județ și Premiu special la etapa națională
2.Abrudan Gloria Anamaria, clasa a VI-a A - Premiul I pe județ și Premiul I la etapa națională
3.Benea Titus, clasa a VII-a B - Premiul I
4.Furic Amalia Eliza, clasa a VIII-a A - Premiul I
II.OLIMPIADA DE RELIGIE - DISCIPLINA STUDIUL NOULUI TESTAMENT
1.Buhaș Hadasa Estera, clasa a X-a B, calificare la etapa națională
 
           Prof. Tamaș Ioan
I.OLIMPIADA DE RELIGIE BAPTISTĂ, etapa națională
1.Carla Ciurdar, clasa a X-a A - Premiul I, faza națională
II.DISCIPLINE TEOLOGICE-STUDIUL VECHIULUI TESTAMENT
1.Crăciun Tabita, clasa a IX-a B - Premiu Special, faza nationala
III.DISCIPLINE TEOLOGICE BAPTISTE-DOCTRINE BIBLICE.
1.Iancu George, clasa a XII-a B -Premiul III, faza națională
 
Prof. Dan Botica
I.OLIMPIADA DE RELIGIE BAPTISTĂ, etapa județeană
1.Bonca Robert, clasa a IX-a A - Premiul II
 
               Prof. Varan Sabin
I.DISCIPLINE TEOLOGICE-ISTORIA CREȘTINISMULUI
1.Ardelean Dominique, clasa a XI-a B - participare la faza națională
 
EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT
         
            Prof. Fiter Ciprian-Doru
I.OLIMPIADA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ȘCOLAR-ȘAH gimnaziu
1.Kiss-Roth Abel, clasa a VI-a B -Premiul I la faza județeană și Mențiune la etapa națională
 
INFORMATICĂ
 
            Prof. Gal-Chiș Călin
I.OLIMPIADA DE INFORMATICĂ, faza județeană
1.Ghiurău Abiel, clasa a VII-a A -Premiul I
 
Pe Facebook OviDan (pagină de EDUCATIE), puteți vedea 86 de poze!
       Autori, prof. Iștoc Ramona și prof. Fildan Mihaela
      Foto: Ovidiu Dan

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 01:42:29 Ora standard a Europei de Est