Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Orice obstacol va apărea în viața lor, trebuie să fie pentru ei o provocare, un prilej de a evolua”!

,,Cuvintele pălesc în fața emoțiilor”

,,Orice obstacol va apărea în viața lor, trebuie să fie pentru ei o provocare, un prilej de a evolua”!

Din cauza vremii nefavorabile, vineri, 9 iunie 2023, la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea, sărbătoarea absolvenților din clasa a VIII-a s-a ținut în sala de sport ,,dr. ing. Mircea Nistreanu", cu părinții în tribune!

Așa după cum am citat dintru început, domnul director, prof. Alin-Florin Novac-Iuhas, le-a strecurat în cuvântul său de învățătură, potrivit obiceiului, o povestioară cu tâlc, despre un împărat din vremurile străvechi, iar morala, învățătura este cuprinsă în titlu: ,,Orice obstacol va apărea în viața lor, trebuie să fie pentru ei o provocare, un prilej de a evolua", adăugând că ,,orice reușită, depășirea unui moment greu, aduce împlinire și mulțumire"... Apoi, domnul director i-a felicitat pe cei 150 de absolvenți pentru rezultatele foarte bune obținute în anii de gimnaziu, dar și la final de clasa a VIII-a, le-a mulțumit părinților pentru sprijin și parteneriatul exemplar și a încheiat: ,,Noi, întreg corpul profesoral, suntem mândri de absolvenții noștri"!
Multe rezultate frumoase au obținut absolvenții celor cinci clase de-a VIII-a, dar nu numai ei.
Au fost premiați cei care au obținut rezultate foarte bune la concursuri și olimpiade școlare: Bârlea Maria Luiza, premiu special la etapa națională la Cultură și spiritualitate românească, Tripa Mihai Alexandru, premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de germană, iar Ardelean Cezara, premiul a II-lea, la aceeași olimpiadă, Santău Alexandru Ionuț, premiul III la istorie, tot la județeană, iar Roșanu Iulia, mențiune la engleză; echipa de handbal, după premiul I pe județ, a ocupat locul al doilea la etapa regională. Anul acesta, șase absolvenți au încheiat gimnaziul cu media generală 10 (în toate clasele de gimnaziu), trei sunt din a VIII-a B: Crișan Georgiana, Toie Alexandru și Tripa Mihai, și tot trei și din a VIII-a D: Badea Ema, Câmpan Aiana și Boldizsar Eduard. Pe urmele lor, calcă cinci elevi din a VII-a, tot cu media generală 10 în clasele V-VII, Jarca Antonio, Madar Catinca și Rengle Rania din a VII-a A, Filimon Alisa și Kabongo Didiser, din a VII-a B.
În cuvântul său, adresat absolvenților, Kabongo Didiser a reușit să impresioneze o sală întreagă!
La fel de mult ne-a impresionat și anul acesta, ca și anul trecut, în cadrul momentului artistic, Briana Magdaș, absolventa de anul trecut, în prezent elevă a Liceului de Arte din Oradea, care a ridicat și antrenat absolvenții în show-ul său.
Mai multe poze și câteva momente video veți putea vedea pe pagina de EDUCAȚIE Facebook OviDan (inclusiv din sala de clasă a absolvenților clasei a VIII-a A).
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:24 Ora de vară a Europei de Est