Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Valori tradiționale într-o epocă a modernității

Pe scena de la Era Shopping Park, a treia ediţie a concursului

Valori tradiționale într-o epocă a modernității

Vineri, 26.05.2023, la cea de-a treia ediție a concursului din cadrul proiectului educativ regional, cu participare internațională ,,Valori, tradiții, obiceiuri - Comori ale sufletului românesc", 120 de elevi din clasele I-XII, din județele Bihor, Arad, Satu Mare și Timiș, au demonstrat dragostea față de tradiție, față de spiritul românesc, prin cântec și dans popular.

Activitatea coordonată de doamna profesor Bungău Angela, de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea, desfășurată la sala de evenimente din Era Shopping Park, i-a bucurat pe cei prezenți prin reprezentații autentice, prin portul popular, graiul și folclorul autentic românesc, ilustrând o parte din patrimoniul cultural și spiritual al poporului român.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanții instituțiilor partenere din județ, membri în juriul care a apreciat valoroasele momente artistice pregătite de elevii participanți: doamna inspector pentru educație permanentă și activități extracurriculare, Carmen Corina Dume, doamna profesor metodist, Denisa Luca, din partea CCD Bihor, doamna profesor Floare Negrău de la Palatul Copiilor Oradea, domnul coregraf de dansuri populare Adrian Balog de la Ansamblul ,,Crișana", domnul coregraf de dansuri populare Dragoș Bodea de la Ansamblul ,,Nuntașii Bihorului", domnul Remus Bondar, interpret de muzică populară și coordonatorul Ansamblului ,,Zestrea bihorenilor" și domnul Andrei Corb, profesor la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir" și interpret de muzică populară.
Momentele de cântec și dans au încântat inimile și sufletul spectatorilor, demonstrând dragostea și prețuirea elevilor și a profesorilor lor coordonatori pentru ceea ce reprezintă esența neamului nostru românesc. S-au întrecut la cele două secțiuni, cântec și dans popular, elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal, de la instituții din Bihor precum:  Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea, Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" Oradea, Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" Oradea, Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu" Oradea, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea, Palatul Copiilor Oradea, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului, Casa de Cultură Beiuș, Colegiul Național ,,Avram Iancu" Ștei, cât și de la instituții din alte județe: Școala Gimnazială Nr. 1 Carei, Clubul Copiilor Carei, Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj, jud. Timiș, Ansamblul Folcloric ,,Florile Mureșului", Vladimirescu, jud. Arad.
Cu toții au fost mândri de neamul căruia îi aparțin, de valorile însușite din străbuni, asigurându-ne că zestrea moștenită e pe mâini sigure și va fi dusă mai departe, iar cei mai buni s-au întors acasă cu premiul I, însoțit de trofeul concursului.
Cu siguranță, bucuria întâlnirii la această activitate le-a sădit în inimi dorința de a reveni la următoarele ediții ale concursului, pentru a continua tradiția și a retrăi vibranta simțire românească.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:54 Ora de vară a Europei de Est