Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Agora tânărului cercetător”

În perioada 8-10 mai, la Universitatea ,,Agora” s-a desfășurat evenimentul științific

,,Agora tânărului cercetător”

Miercuri, 10 mai 2023, doamna conf. univ. dr. ing. Dzițac Simona, reprezentantă a firmei Cercetare Dezvoltare Agora SRL, coordonatorul evenimentului, a înmânat diplome de excelență și reviste (revista ,,International Journal of Computers Communications &Control – IJCCC, indexată ISI), oferite drept premii studenților și elevilor care au susținut lucrări în cadrul celor trei secțiuni ale manifestărilor științifice…

Elevul Pîrvulescu Șerban, din clasa a XI-a C de la Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu" Oradea, un elev eminent, cu rezultate de excepție de-a lungul timpului la olimpiadele naționale de informatică, C Sharp și economie, prin prisma acestor rezultate, a participării și a premiilor obținute la evenimentele organizate de Universitatea ,,Agora" (BACStud 2021 & Agora tânărului cercetător) a primit din partea Universității ,,Agora" din Oradea ,,Bursa Agora", având astfel posibilitatea de a studia în mod gratuit la orice program de studiu va dori din cadrul universității...
Agenda evenimentului ştiinţific a cuprins, luni, 8 mai, prezentarea lucrărilor pe trei secţiuni paralele: Secțiunea Științe juridice și administrative (în Sala galbenă); secțiunea Științe economice și Inginerie economică (în Aula albastră), secțiunea elevilor (în Sala verde). Cea de-a doua activitate a cuprins o întâlnire cu parte din echipa editorial a revistei ,,International Journal of Computers Communications &Control - IJCCC, indexată ISI (Editor in Chief - doamna Dzițac Simona & Managing Editor - Mișu-Jan Manolescu) pentru a afla cum a devenit IJCCC un brand al Universității ,,Agora"; au urmat activități sportive și de agrement în curtea universității.
Marți, s-a desfășurat secțiunea de tip Knowledge Cafe, cu tema ,,Implementare proiectelor finanțate din fonduri europene"; vorbim despre PNRR, fonduri pentru România modernă și reformată, cu proiectul  „AgoraDigital: Infrastructură digitală și competențe pentru transformarea digitală". În continuare, din partea Facultății de Științe Juridice și Administrative, au avut loc procese simulate studențești în cauză civilă și în cauză penală, iar din partea Facultății de Științe Economice, masa rotundă cu tema ,,Educație-voluntariat-antreprenoriat", precum și o sesiune de informare ,,Colțul european", urmată de momente artistice-surpriză.
Miercuri, după cum am amintit deja, doamna conf. univ. dr. ing. Dzițac Simona, reprezentantă a firmei Cercetare Dezvoltare Agora SRL, coordonatorul evenimentului, a înmânat diplome și reviste (revista IJCCC, indexată ISI), oferite drept premii studenților și elevilor care au susținut lucrări în cadrul celor trei secțiuni ale manifestărilor științifice.
Au fost premiate 24 de lucrări științifice, prezentate în cadrul celor trei secțiuni de marți, iar revista IJCCC distribuită premianților s-a vrut o ,,ofrandă”, un dar de suflet oferit în amintirea (memoria) regretatului nostru rector, prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac.
Pe pagina de EDUCAȚIE Facebook OviDan, puteți vedea o secvență video de la premierea elevilor și studenților.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:12 Ora de vară a Europei de Est