Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ideile verzi ale elevilor clasei a IV-a C

Săptămâna verde (27-31.03.) și

Ideile verzi ale elevilor clasei a IV-a C

Săptămâna verde este un program de educație non-formală organizat pentru prima dată în școli din România, având ca scop promovarea educației ecologice și a conștientizării elevilor cu privire la importanța protejării mediului înconjurător.

Săptămâna verde reprezintă pentru noi o provocare nouă și o oportunitate de a oferi elevilor posibilități de învățare alternative și atractive.
Iată câteva dintre activitățile desfășurate de noi în Săptămâna verde:
*VIZIONARE DE FILME, DOCUMENTARE despre PĂMÂNT, AER, APĂ, GUNOI vs. DEȘEU, DEE-uri, ce se întâmplă cu DEE-urile după colectare? Cum e reciclat un frigider? În vizită (on-line) la o Fabrică de Reciclare Deşeuri Electronice! Elevii au învățat despre ecologie, reciclare, refolosire, dar mai ales, despre importanța păstrării unui mediu sănătos, curat, atât pentru noi, cât şi pentru urmașii noștri;
* CONFECȚIONARE DE COSTUME DIN MATERIALE RECICLABILE
Elevii au prezentat costumații confecționate exclusiv din materiale reciclabile, costume deosebite, ingenioase din: carton, hârtie, plastic, nylon, rafie, materiale izolante, ziare etc.
*ÎN VIZITĂ LA STAȚIA METEO ORADEA
Gazda noastră a fost meteorologul de serviciu, domnul profesor Moș Ioan, căreia şi pe această cale îi mulţumim pentru amabilitatea şi răbdarea de care a dat dovadă în relaţia cu dinamicii noştri elevi. Vizita a fost deosebit de interesantă, mai ales pentru faptul că era o noutate pentru mai toţi elevii care au avut astfel posibilitatea de a observa principalele instrumente şi aparate de măsurare şi înregistrare a datelor climatice: termometru de aer, de sol, pluviometru, chiciurometru, roza vânturilor, anemometru, heliograf. Domnul meteorolog le-a explicat elevilor amănunţit care este rolul acestor instrumente, cum şi de ce sunt poziţionate în perimetrul observabil, de câte ori se înregistrează datele climatice, unde, când şi cum sunt transmise datele.
            În concluzie, putem afirma că a fost o activitate interesantă, atractivă şi plină de învăţăminte, pe care sperăm să o repetăm şi în anii următori.
*TEATRUL PENTRU COPII ,,Turtița fermecată", în sala Filarmonicii....O zi absolut specială. În copilărie formăm aprecierea pentru valoare, cultura, activitatea actorului, spectacol, divertisment...  Am fost foarte încântați.
A fost o săptămână superbă! Bravo, copii! Mulțumim, ca de fiecare data părinților pentru implicare, pentru sprijin!
Astfel de activități îmbunătățesc motivația și implicarea elevilor în învățarea științelor și pot încuraja dezvoltarea de competențe transversale: gândirea critică, rezolvarea de probleme și colaborarea în echipă.
Prof. Simona Bunta,
Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" din Oradea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:13 Ora de vară a Europei de Est