Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Activitățile pentru Școala altfel se pot schimba, iar profesorii sunt tot timpul în căutarea de noi modalități...

Școala altfel la Săliște de Vașcău

Activitățile pentru Școala altfel se pot schimba, iar profesorii sunt tot timpul în căutarea de noi modalități...

,,Ce faci pentru tine dispare odată cu tine, ce faci pentru alții rămâne pentru eternitate", spunea Albert Einstein.

       De la an la an, activitățile pentru Școala altfel se pot schimba, iar profesorii sunt tot timpul în căutarea de noi modalități prin care să-și surprindă elevii. Așa și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Săliște de Vașcău au surprins plăcut elevii și părinții prin activitățile inedite, potrivite de la cel mai mic preșcolar până la elevul mare de gimnaziu.
Au desfășurat diverse activități de la concursuri Triviador, concursuri și activități în aer liber, Actori pentru o zi, Excursie tematică, Concurs de gătit...
       Dintre cele mai apreciate activități de către elevi au fost Excursia și Concursul de gătit unde fiecare copil a avut ocazia să cunoască lucruri noi.
Preșcolarii au avut prilejul de a vizita Grădina Zoologică din Oradea, majoritatea fiind pentru prima dată și au avut parte de o distracție pe cinste în Orășelul copiilor.  
Elevii de nivel primar au vizitat Castelul Huniazilor, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, unde au cunoscut parte din istoria românilor, după care s-au recreat în parcul din apropierea muzeului. Un alt obiectiv vizitat de ei a fost I Giardini di Zoe din localitatea Banpotoc ,care a impresionat prin frumusețea și unicitatea locului. Scopul excursiei a fost acela de a-i face pe elevi să înțeleagă mai bine și să iubească istoria, dar în același timp, să se recreeze și să se bucure de locuri noi.
  Elevii de gimnaziu au vizitat Arsenal Park din Orăștie, unde au trăit timp de 7 ore experiențe unice. Sub îndrumarea unui instructor, copiii au făcut instrucție militară, au tras la țintă cu arme cu aer comprimat Aisrsoft. Unii mai curajoși au sărit cu coarda de pe un turn înalt de 50 de metri.
Elevii au văzut ,,pe viu" tehnologie militară mai veche și mai nouă, folosită de Armata română, expusă peste tot în cadrul parcului: tunuri, tancuri, avioane, elicoptere, camioane, șalupe și bărci, mașini de luptă...
       Concursul de gătit ,,Gătim și degustăm" s-a bucurat de o mare apreciere atât în rândul elevilor cât și al părinților. Copiii, ajutați de părinți, și de profesorul coordonator, s-au întrecut pe diverse preparate care au fost jurizate și premiate.
        Alături de elevi, au participat următoarele cadre didactice: doamna director, prof. Nica Daciana, Blaj Andrei, Macavei Cosmin, Bonchiș  Daniel, Țiț Liviu, Stretea Lavinia, Male Luminița, Teuca Simona, Gudiu Anamaria, Petruse Corina, Terme Alexandra, Todor Cristina, Bondar Anca, Stan Daniela și Mladin Lorena.
,,Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață; de aceea pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i", spunea Aristotel.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:09:32 Ora de vară a Europei de Est