Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Luni, a avut loc deschiderea festivă a Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar

Eveniment la Școala Gimnazială ,,Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia

Luni, a avut loc deschiderea festivă a Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar

Luni, 24.04.2023, la Școala Gimnazială ,,Înv. Gâlgău Iosif" din Păgaia, a avut loc deschiderea festivă, oficială, a Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar, program ce vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat, de nivel gimnazial din țară.

 Școala Gimnazială ,,Înv. Gâlgău Iosif" Păgaia este beneficiarul proiectului <>, cod F-PNRAS-1-2022-1975, proiect finanțat prin Schema de Granturi Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, în cadrul Componentei C15 - Educație a Planului Național de Redresare şi Reziliență (PNRR), aprobat prin Ordinul ministrului Educației nr. 3580/15.04.2022.
În runda 1 au fost selectate din județul Bihor 66 de şcoli, printre care și școala noastră. Scopul proiectului este prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior - gimnazial la învățământul secundar superior - liceu sau învățământ profesional și tehnic.
 Proiectul se bazează pe cinci activități principale: activități MATE (Mecanismul de avertizare timpurie în educație), în cadrul cărora se identifică și se înregistrează copiii aflați în risc de abandon școlar; activități de prevenire, care presupun identificarea și implementarea tehnicilor de învățare activă și incluzivă, urmând facilitarea învățării, a înțelegerii și a gândirii critice, activități de intervenție, care cuprind extinderea zilei de școală la program prelungit, constituirea grupurilor de lectură, realizarea activităților pedagogice și de sprijin, precum și activităților extracurriculare; activități de compensare, constând în asigurarea sprijinului material și de stimulare pentru elevii aflați în grupul țintă; digitalizarea procesului de învățare,în cadrul căreia se urmărește dotarea școlii cu clase inteligente pentru facilitarea procesului de predare-învățare.
Grupul țintă este format din elevii de gimnaziu ai școlii noastre, durata proiectului este de trei ani, cu începere din 27 septembrie 2022, data la care a fost semnat Contractul de finanțare, iar valoarea proiectului se ridică la suma de 412.026 lei fără TVA.
Echipa de proiect a școlii a propus activități diverse, atractive, eșalonate pe parcursul celor trei ani, toate vizând stimularea procesului de educație, creșterea gradului de promovabilitate la examene naționale, reducerea părăsirii timpurii a școlii.
Evenimentul de deschidere a fost onorat de prezența oficialităților comunei Boianu Mare, de cadrele didactice din școală, de reprezentanți ai Consiliului Reprezentativ al Părinților și, evident, de elevi, beneficiarii direcți ai programului.
Evenimentul a inclus, pe lângă prezentarea Programului si alocuțiunile profesorilor și colaboratorilor și un foarte reușit moment artistic realizat de elevii noștri talentați.
Ne dorim ca obiectivele asumate să fie realizate, astfel încât elevii noștri să progreseze, să fie motivați suplimentar în implicarea în activități, spre folosul întregii comunități!
Director, prof. Florica Sărac

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:01 Ora de vară a Europei de Est