Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Modulul IV, la clasa a IV-a C

La Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Oradea

Modulul IV, la clasa a IV-a C

După cum s-au obişnuit deja, la elevii clasei a IV-a C de la Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu", Oradea, fiecare modul este unic prin ceea ce descoperă, ceea ce fac, ceea ce învaţă frontal, individual, în echipe la şcoală şi în afara şcolii.

Pe lângă elementele de rutină zilnică planificate organizat şi în detaliu în fiecare newsletter săptămânal, cireaşa de pe tort a reprezentat-o şi de această dată momentele spontane apărute, activităţile derulate care au venit în împlinirea nevoilor elevilor sau adaptate evenimentelor zilnice, situaţiilor neprevăzute. Considerăm că anumite momente au caracterizat în mod pozitiv acest modul:
*activităţile variate din Săptămâna verde (la şcoală şi în excursie)
*diseminarea lecturii pe februarie (Povestiri istorice) şi martie (Făt-Frumos din lacrimă)
*activități practice de dimineață (pinterest, krokotak, twinkl etc)
*experimente la ştiinţe (proprietăţile apei, amestecuri, separarea amestecurilor, dizolvare etc.)
*finalizarea proiectului naţional ,,Reţeaua prieteniei", etapa a II-a
*activităţi în cadrul proiectului educativ judeţean ,,Copil ca tine sunt eu"!
*adunarea selectivă a capacelor cu suflet!
*alăturarea campaniei Asociaţiei Piticot ,,Un Paşte mai bun pentru semenii noştri"
*participare la tradiţionalul Târg de mărţişoare
*șezătoarea de la şcoală cu mămici şi pitici pentru confecţionarea produselor pentru târg
*declaraţia uriaşă pentru fiinţa cea mai dragă, mama
*plicurile colorate cu provocări ale Zânei Primăvara
*atelier de încondeiat ouă la muzeu
*ouă buclucaşe de la Kinder cu exerciţii la română
*procente cu plăcinte de Ziua degustării plăcintelor
*marcarea Zilei Mondiale a Apei, cu joc şi bilele albastre
*marcarea Zilei Sindromului Down, cu mesaje şi ciorapi desperecheaţi
*marcarea Zilei Mondiale a Teatrului, cu câteva scenete pentru copii     
*îngrijirea plantei aromatice personale
*marcarea Zilei Fericirii, cu umplerea şi golirea unor borcane speciale
*marcarea Săptămânii Prieteniei (a V-a ediţie) la clasa delfinilor, cu o sumedenie de activităţi tematice
*marcarea Zilei Internaţionale a Umbrelei, prin desene şi jocuri în curtea şcolii
*participare la etapa locală a Olimpiadei de limba şi literatura română, cu rezultate meritorii
*marcarea Zilei Eco a şcolii cu verde, mesaje speciale şi lectură cu aceeaşi tematică
*surprize dulci şi jocuri noi în pauze
*participare la Taina Spovedaniei şi Împărtăşaniei, în Postul Paştelui, alături de doamna profesoară de religie, Iovan Florica şi de doamna învăţătoare
*orele de istorie şi română, coordonate de domnii profesori de la gimnaziu (Goman Lucian, Joldoş Crina)
*priceasnă învăţată împreună cu părintele Toader Gheorghe Adrian
*feedbackurile utile sub diverse forme (aparat foto, joben, post- ituri etc) de pe parcursul săptămânilor *resursele diverse utilizate la lecţii sau activităţi şcolare şi extraşcolare (manuale digitale, liveworksheets, worddwall, aplicaţii la muzică, materiale PowerPoint etc)
    Ne apropiem cu paşi repezi de cel de-al cincilea modul, de finalul ciclului primar. Nădăjduim că timpul petrecut ca şi colectiv al acestei clase va fi unul prielnic de dobândire de noi cunoştinţe, de formare de priceperi şi deprinderi necesare perioadei următoare ce vine, şi bineînţeles de acumulare a unor momente unice în cufărul amintirilor.
Până atunci, vacanţă relaxantă! Sărbători Pascale cu sănătate, pace şi bucurii tuturor!
Prof. Monica Toader

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:51 Ora de vară a Europei de Est