Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Acțiunea de împădurire ,,O Pădure de la Zero”

Sâmbătă, elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul” au participat la

Acțiunea de împădurire ,,O Pădure de la Zero”

Sâmbătă, 18.03.2023, o echipă de voluntari formată din elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea a participat la acțiunea de împădurire O Pădure de la Zero din cadrul proiectul național ,,Plantăm Speranță".

Acesta este parte a proiectului internațional unOMunPOMoTARĂ...oLUME, care are ca obiectiv plantarea a cel puțin unui arbore în fiecare localitate din țară, în fiecare țară din Europa și în fiecare țară din lume. Efortul celor 3.000 de voluntari implicați în acțiunea de plantare a fost răsplătit de către organizatori cu o masă consistentă, la pregătirea căreia au luat parte și elevii noștri. La activitate au participat peste 30 de elevi din clasele 9 G, 9 H, 10 I, 11H, 11 I și 12 E de la calificările bucătari, ospătari, cofetar-patiser și analize produse alimentare. Elevii au fost însoțiți de d-nele prof. Cadar Otilia, Filip Marinela, Popa Lavinia, Bucșa Daniela, Dicu Florentina, Gavriș Patricia și Șandor Melania. A fost o activitate de echipă, în cadrul căreia elevii noștri au pregătit, împreună cu colegii de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma", platouri tradiționale cu slănină, ceapă, roșii si brânză și au gătit bogracs, sub îndrumarea bucătarului șef Cătălin Buz, de la Restaurantul ,,President" din Băile Felix.
Activitatea a fost o experiență deosebită pentru elevii noștri și pentru cadrele didactice participante, o activitate de cooperare și muncă în echipă! Au fost multe activități distractive și de recreere, iar la finalul acțiunii au participat la concert susținut de Direcția 5!
Inițiatorului proiectului, Ionuț Coman, lansează în fiecare an această invitație la acțiunea de plantare către toate școlile, instituțiile și firmele din județ. Anul acesta un număr foarte mare de școli au dorit să se implice în acțiune, ca proiect în Săptămâna verde. Anul trecut a avut loc cea mai mare acțiune de împădurire din țară, cu peste 1.800 de voluntari și 26.000 de puieți plantați pe 5,1 hectare. Anul acesta s-au plantat 25.550 de puieți de stejar, cer și frasin pe o suprafață de 5 hectare. Proiectul este organizat împreună cu Direcția Silvică Bihor, prin implicarea domnului director Teodor Suciu și a dl ing. Mircea Faur, responsabil cultură (împăduriri). La acțiune au participat voluntari din companii, instituții, ONG-uri, elevi, studenți și, ca în fiecare an, cu susținere din partea mai multor instituții precum: Jandarmeriei Bihor, Poliția Bihor, Poliția de Frontieră, Armată, Administrația Bazinală de Apă Crișuri și Penitenciarul Oradea. Sponsori principali ai acțiunii au fost VPK Salonta și companiile implicate direct în acțiunea de plantare.
Vedeţi mai multe poze în Galeria foto: Acțiunea de împădurire ,,O Pădure de la Zero”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:22 Ora de vară a Europei de Est