Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Meciul „mileniului”, în prezența directorilor de grădinițe

Marți, la Grădinița nr. 52 din Oradea

Meciul „mileniului”, în prezența directorilor de grădinițe

Ziua copilului a continuat, marți, 2 iunie 2009, la alte dimensiuni, pe trenul de sport și pe scena Grădiniței nr. 52 din Oradea, cu participarea extraordinară a directorilor din învățământul preșcolar din Oradea și nu numai...

 Atmosfera de sărbătoare de luni, din Orășelul copiilor, s-a prelungit, marți, la Grădinița nr. 52, prin activitatea specială pe care directorul grădiniței, Maria Nan și colectivul pe care îl conduce au pus-o în undă pentru toți cei prezenți în tribunele „stadionului” și în amfiteatrul de la „San Remo”, din curtea grădiniței.
„Micii campioni”, pe teren și pe scenă
Meciul demonstrativ de fotbal și spectacolul-concurs sunt etape ale aceluiași proiect județean, intitulat „Micii campioni”, derulat în parteneriat cu Grădinița „Floare de colț” din Beiuș (director, Aurelia Mihoc, ed. Eva Codreanu, Delia Junc, Dorina Mlendea) și Grădinița din Alparea, comuna Oșorhei (director școală, prof. Camelia Indrie, ed. Nagy Lidia). Parcurgând proiectul, aflăm despre activitatea opțională de gimnastică ritmică ce se desfășoară la nivelul Grădiniței nr. 52 din Oradea, sub îndrumarea prof. Vekony Tiberiu, în strânsă colaborare cu educatoarele grupelor pregătitoare, mari, mijlocii și mici (Ana Igna - Gabriela Popa, Bako Doina - Ioana Tărău, Ioana Sala – Furtos Florica, Floricuța Toma – Cristina Șerban, Ileana Bicăzan – Maria Oșvat, Camelia Micu – Margareta Suciu, Bauman Eniko – Orban Katalin, Mihaela Ille – Adriana Săcădat, Geta Duluș - Ioana Mureșan, Nagy Edit – Kun Orșolya), „activitate încununată cu numeroase premii la nivel județean și național, după cum aflăm și de la directorul grădiniței, dna Maria Nan, dorindu-se astfel o promovare a sportului, mișcării în favoarea întăririi sănătății copiilor”.
În cadrul meciul demonstrativ, copiii selectați din Grădinița nr. 52 au susținut o partidă veritabilă de fotbal (cu tot tacâmul, echipați corespunzător, cu arbitru...) în compania echipei reprezentative a clubului sportiv „Iris Team” (director, Varga Arpad). Mai viguroase și mai tehnice, având de partea lor și cel de-al 12-lea jucător, gazdele au învins cu 1 – 0 (deși scorul putea fi 2 - 0, dar arbitrul a anulat primul gol, pe motiv că... n-a fluierat!). Victoria este cu atât mai prețioasă cu cât la oaspeți a jucat și cunoscutul internațional „Ronaldo”.
Meciul a fost urmat de un regal de dans și gimnastică ritmică.
Pe scena amenajată în curtea grădiniței, s-au întrecut cei mai tari dansatori orădeni (și nu numai) ai momentului, un „San Remo” la nivel local, după cel de luni, din Orășelul copiilor. Pe lista micilor dansatori campioni s-au înscris (în ordine) reprezentativele Grădiniței nr. 52, Grădinița „Floare de colț” din Beiuș, grădinițele orădene nr. 45, 44, 28, 2, 27, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Senzorială, grădinițele nr. 43, 20, 42, 17, 53, 41 și 53.
„Maratonul”  dansatorilor și gimnaștilor a fost  completat cu un spectacol la scenă deschisă susținut în fața scenei de cei cărora li s-au aprins călcâiele de-a binelea, fără să le pese de juriu și de asistența alcătuită din directori de grădinițe, educatoare și părinți, veniți să-și susțină protagoniștii pe scena de la „San Remo”. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Meciul „mileniului”, în prezența directorilor de grădinițe.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:14 Ora de vară a Europei de Est