Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O zi din viață!

7 martie 2023

O zi din viață!

,,Să fii femeie nu-i ușor, să fii pe placul tuturor......."

Însă noi azi, mămicile ,,ciupercuțelor" din Grupa Mijlocie de la Grădinița 31 Oradea, împreună cu educatoarele Lidia și Pușa, d-na admin. Gina și d-na îngrijitoare Ildi, am reușit să fim pe placul tuturor copilașilor noștri. Ne-am mobilizat, ne-am organizat și am pornit cu tramvaiul spre Cinema Palace Lotus Oradea, care și-a deschis cu drag porțile spre inimile noastre.
Vremea capricioasă de primăvară nu ne-a oprit din drum, ci dimpotrivă ne-a înroșit obrăjorii și ne-a umplut inimile de emoția călătoriei cu tramvaiul, pentru prima dată pentru unii copilași și de oportunitatea de a păși într-o sală mare de film (tot pentru prima dată pentru câțiva dintre noi), mână în mână cu mama. MAMA, ființa cea mai dragă, ce ne înconjoară în fiecare zi cu iubirea și cu zâmbetul ei minunat.
Pentru a-i obișnui pe preșcolari să conviețuiască în bune relații cu cei din jur, să trăiască emoții pozitive împreună cu ceilalți, azi sala de Film a fost plină de ciupercuțele de la G.P.P. Nr. 31 și prietenii lor, școlarii din clasa pregătitoare C, învățătoare Bora Florina Natalia și clasa I-a A învățătoare Mateuț Melania, de la Colegiul Național ,,Teodor Neș" Salonta.
Copiii, de mici, înțeleg prietenia, știu să-și adapteze comportamentul propriu la cerințele grupului cu care vin în contact. Educatoarele și învățătoarele au schimbat impresii, s-au bucurat de întâlnire, iar școlarii și preșcolarii s-au salutat cu multă bucurie. În această atmosferă de prietenie și colaborare s-a stabilit ca următoarea întâlnire să fie la Salonta, la școala prietenilor noștri. Pentru noi, pentru ciupercuțe va fi o minunată excursie și un bun prilej de schimb de bune practici.
Azi, a fost o zi de vis, cu multe zâmbete, dar și cu lacrimi pline de emoție și fericire.
Surpriza pe care ne-au făcut-o mămicile noastre, împreună cu copilașii a fost deosebită, de vis și de visare. Cred că odată-n viață fiecare FEMEIE visează să vadă un film cu ea și despre ea. Daaaaaa, mămicile noastre au realizat alături de copilași un filmuleț pe care cei de la Cinema Palace, ,,complici" la marea surpriză l-au proiectat pe ,,marele ecran", filmuleț în care fiecare copilaș din grupa noastră ne-a urat, din toată inimioara lui curată: La mulți ani, Lidia! La mulți ani, Pușa! Te iubesc, Lidia! Te iubesc, Pușa! Emoțiile noastre mari, în lacrimi de fericire înecate au fost filmate de prietena noastră, învățătoarea Florina Bora de la școala din Salonta.
Mulțumim, prieteni mari și mici, parteneri la această mare surpriză, pe care ne-ați făcut-o azi, prin care ați omagiat FEMEIA!
La mulți ani, FEMEIE!
Prof. Lidia Petrica
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: O zi din viață!

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 06:14:19 Ora de vară a Europei de Est