Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Costumați ecologic, preșcolarii au făcut spectacol

La ora evaluării

Costumați ecologic, preșcolarii au făcut spectacol

Ieri (joi, 28 mai 2009), preșcolarii din patru grupe de la Grădinița nr. 20 din Oradea, costumați ecologic, au făcut spectacol pe noua scenă a grădiniței..

 Micii ecologiști din grupele mari, mare pregătitoare A și mijlocie (conduse de ed. Ecaterina Bacter, Ioana Ilea, Smaranda Faina, Ioana Ilieș, Mariana Pop, Aurica Dumitraș, Liliana Brătescu și Carmen Petruș) și-au dat arama pe față, făcând dovada a tot ceea ce au dobândit în cadrul activităților teoretice și practice desfășurate sub semnul „Eco-grădinița”, un proiect ecologic care se derulează cu bune rezultate, de patru ani, la nivelul Grădiniței nr. 20, după cum aveam să aflăm de la directorul unității, dna Rodica Toda.
 În cuvântul de deschidere, directorul grădiniței a felicitat cadrele didactice, copiii, dar și părinții pentru modul responsabil în care s-au implicat în derularea activităților, pentru dăruire și mai ales pentru rezultatele obținute în educarea ecologică a copiilor. Iar showul prezentat la ora evaluării proiectului a dovedit încă o dată faptul că din materiale recuperabile, cu multă imaginație și cu mâini măiestre se pot realiza ținute ingenioase, nebănuite. Imaginile vorbesc în cel mai potrivit grai despre risipa de imaginație și munca educatoarelor și părinților, iar reușita spectacolului a însemnat satisfacția deplină a truditorilor săi, în frunte cu admirabilii artiști, care au defilat și au dansat cu cofrajele de ouă în spinare, pe post de aripioare, cu pantaloni „impermeabili” din saci de nailon și fustițe din hârtie creponată, staniol și reviste...
 Artizanii marelui spectacol au fost: educatoarele Mariana Pop și Brătescu Liliana (responsabili cu montajul, parada și admirabila sambă a florilor), precum și părinții copiilor (dar și personalul grădiniței, îngrijitoarele Florentina Dumitraș, Aurica Filip și Agnesa Podhora), care s-au implicat exemplar în confecționarea ținutelor, unii fiind prezenți și la gala micilor ecologiști.
 Fiind vorba despre o evaluare a activității desfășurate în cadrul proiectului „Eco-grădinița”, nu putem să nu consemnăm și câteva dintre activitățile practice de mare efect desfășurate, la care am fost martori și despre care am consemnat în presă la momentul respectiv: acțiuni de ecologizare a locurilor de joacă și agrement din apropierea unității de învățământ, de colectare de hârtie (cu sutele de kilograme, care, însă, din păcate, zac și acum în grădiniță, pentru că nu se găsesc beneficiari care să le ridice, cât e Oradea de mare!!!???). Nu putem să uităm apoi concursul de confecționat măști și obiecte din materiale refolosibile...
„Tot la două săptămâni, aveau loc la nivelul grupelor din grădinița noastră acțiuni cu specific de educație ecologică, potrivit vârstei: memorizări, audiții și jocuri muzicale, convorbiri și multe activități practice în natură”, ca să o cităm pe educatoarea Mariana Pop. (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Costumați ecologic, preșcolarii au făcut spectacol.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 15:25:06 Ora de vară a Europei de Est