Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Rotarienii orădeni au achiziționat două table smart și un videoproiector pentru şcoala din Oşorhei

În cadrul proiectului ,,Smart Classrooms”,

Rotarienii orădeni au achiziționat două table smart și un videoproiector pentru şcoala din Oşorhei

Membrii Rotary Club Oradea 1113 și ai Rotary Club Oradea Insignis au achiziționat două table smart și un videoproiector pentru Școala Gimnazială Aurel Pop din Oșorhei.

De-a lungul existenței sale, Rotary District 2241- România și Republica Moldova s-a implicat în dezvoltarea și îmbunătățirea actului educațional din România prin implementarea de diverse proiecte care au vizat atât dotări cât și instruiri pentru cadre didactice sau elevi.
Anul 2023 în județul Bihor a început cu un nou proiect derulat de către membrii cluburilor Rotary Oradea 1113 si Rotary Oradea Insignis.
Astfel, pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și al elevilor Școlii Gimnaziale Aurel Pop din Oșorhei, membrii Rotary Club Oradea 1113 și ai Rotary Club Oradea Insignis s-au alăturat demersului Districtului Rotary 2241, care a inițiat proiectul districtual ,,Educație pentru Noua Generație" (https://educatie. rotary2241.org/) pentru facilitarea accesului școlilor la tehnologie și informație.
Prin segmentul de proiect - Dotarea cu tehnologie a școlilor din cadrul proiectului districtual enunțat mai sus, Districtul Rotary 2241 a pus la dispoziţia cluburilor Rotary din toată țara un grant de 5.000 de lei, pe care acestea l-au putut accesa pentru a achiziționa tehnologie smart. Condiția utilizării acestui grant a fost ca fiecare club să contribuie din fonduri proprii și/sau sponsorizări cu o sumă cel puțin egală cu valoarea grantului.
În acest mod, rotarienii orădeni au achiziționat două table smart și un videoproiector, în valoare totală de 13.595 de lei, sumă care a inclus montajul și configurarea tablelor. Acestea au fost montate într-un laborator de informatică și într-o sală de clasă de la Școala Gimnazială Aurel Pop din Oșorhei.
Prin intermediul acestei tehnologii, procesul de educație devine mai facil și în același timp, mai atractiv. Cadrele didactice pot prezenta într-o manieră creativă și interactivă informațiile din cursurile pregătite iar elevii au parte de acces mult mai direct la informație și mai apropiat de tehnologiile pe care aceștia le utilizează în mod uzual.
,,Sprijinirea educației e una din principalele preocupări ale Districtul Rotary 2241 România și Republica Moldova și implicit a Rotary Club Oradea 1113. Majoritatea proiectelor pe care clubul nostru le derulează vizează îmbunătățirea actului educațional, așadar mă bucur că am reușit să implementăm proiectul ,,Smart Classrooms", la școala din Oșorhei. În viitor cu siguranță, vom continua să dezvoltăm și alte proiecte ce vizează educația formală și non-formală la această școală.
Le mulțumesc colegilor de club care s-au ocupat de implementarea acestui proiect cu succes, prietenilor din Rotary Club Insignis, echipei districtuale D2241, directorului școlii și primarului comunei Oșorhei pentru susținerea și deschiderea de care au dat dovadă", a precizat Bogdan Bocșe, președintele Rotary Club Oradea 1113.
Școala Gimnazială Aurel Pop din Oșorhei cât și comuna Oșorhei a fost si este partener în mai multe proiecte derulate de către Rotary Club Oradea 1113. Este vorba despre proiectele ,,Mâini curate, copii sănătoși" (în 2019), ,,Ecologizarea Pădurii cu narcise din Alparea, Oșorhei" (2022), ,,Grădina Rotary" (început în 2022 și aflat în desfășurare).

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:03 Ora de vară a Europei de Est