Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sărbătorile iernii încălzesc sufletele elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu” Oradea

Târguri cu scop caritabil

Sărbătorile iernii încălzesc sufletele elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu” Oradea

Cunoscând importanţa valorilor ce pot fi promovate şi a competenţelor ce pot fi formate în cadrul activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, cadrele didactice de la Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu" Oradea, au împletit cu profesionalism activităţile şcolare cu cele extraşcolare, tradiţionalul cu modernul, în cadrul a numeroase activităţi, dedicate sărbătorilor de iarnă.

Aproximativ 270 de elevi, coordonaţi de doamnele învăţătoare Jiarca Florina - CP F, Jurj Violeta - CP G, Măduţa Bianca - CP H, Pop Alina - CP I, Ciorba Amalia - CP J, Suciu Petronela - clasa I F, Jula Mădălina - clasa I G, Lucaci Mariana - clasa I H, Vadai Ramona - clasa I I, Tătar Rebeca - clasa a II-a E, Bîicu Alina - clasa a II-a F, au organizat târguri cu scop caritabil, astfel:
 În data de 21 octombrie 2022, Târg de jucării, în colaborare cu Asociaţia Pro Bambini, banii adunaţi fiind donaţi asociaţiei pentru a sprijini copiii nevoiaşi.
 În data de 9 decembrie 2022, Târg alimentar, în cadrul proiectului ,,Fii bun! Dăruieşte!", banii strânşi fiind donaţi Fundaţiei ,,Mihai Neşu".
 În perioada 5 - 15 decembrie, elevii au pregătit pachete cu alimente neperisabile și pachete - cadou cu jucării, rechizite, obiecte de îmbrăcăminte și de igienă personală pe care le-au donat persoanelor din medii defavorizate în cadrul proiectelor de voluntariat ale Asociației ANNAH - ,,O masa caldă"  și ,,Sărbători pentru toți".
Tot în data de 9 decembrie, elevii, împreună cu cadrele didactice, au participat la un spectacol dedicat Crăciunului, desfăşurat la Biserica Salem, strada Nicolae Şova, nr. 4, Oradea.
Sub coordonarea aceloraşi cadre didactice, elevii s-au deplasat cu colindul la Liceul Teologic ,,Betel" Oradea în data de 20.12.2022. Elevii clasei I I  coordonați de înv. Vadai Ramona au colindat şi la Primăria Municipiului Oradea, în data de 12.12.2022.
În data de 15.12.2022, elevii clasei a II-a F, coordonați de înv. Bîicu Alina, au participat la Concursul cultural-artistic ,,Colindița" din cadrul Proiectului regional ,,Tradiție, moștenire și simțire românească", unde au obținut premiul I și Trofeul ,,Colindița".
Manifestările s-au finalizat cu o varietate de activități desfăşurate în sălile de clasă sau în Sala Festivă a şcolii:
Ateliere de confecţionare a unor podoabe de brad, împreună cu părinţii, împletite cu intonarea de colinde, Jiarca Florina - CP F, Jurj Violeta - CP G, Măduţa Bianca - CP H, Ciorba Amalia - CP J,  Jula Mădălina - clasa I G, Lucaci Mariana, clasa I H.
Serbări: Pop Alina - CP I, Suciu Petronela - clasa I F, Tătar Rebeca - clasa a II-a E;
Tradiţiile şi obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă au fost puse în valoare în cadrul a două şezători, organizate de către înv. Vadai Ramona - clasa I I şi înv. Bîicu Alina - clasa a II-a F.
În data de 22 decembrie 2022, elevii şi cadrele didactice au intrat într-o vacanţă binemeritată, cu sufletul încărcat de emoţie, bucurie şi satisfacţie, generate de rezultatele acestor activităţi!
Iată două dintre mesajele primite, de la părinţi, în urma serbărilor:
,,Într-adevăr o serbare reușită! Au fost minunați cu toții! Mai vrem și la anu'!
Vă mulțumim doamna învățătoare pentru amintirile minunate pe care ni le creați, pentru munca, implicarea dvs. și dragostea nemărginită pentru copiii noștri" (Z.A - mama)!
,,Felicitări atât copiilor, cât și doamnei noastre învățătoare!
Aceste poezii, ghicitori, colinde, scenetă, râsete și voie bună vor rămâne o amintire frumoasă în sufletele celor mici și mari!
       Vă mulțumim și apreciem efortul și dragostea dăruite" (T.L. - mama)!
Prof. Vadai Ramona & prof. Bîicu Alina
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Sărbătorile iernii încălzesc sufletele elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu” Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:10:36 Ora de vară a Europei de Est