Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal

Sportivii de aur ai Gr. Șc. Ind. din Șuncuiuș

Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal

Profesorii de sport de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș, Virgil Matei și Ionel Ardeleanu, mențin ștacheta ridicată și continuă tradiția rezultatelor de excepție obținute în cadrul Olimpiadei naționale a sportului școlar, elevii dumnealor câștigând toate titlurile de campioni județeni la categoriile la care au participat: la fotbal (gimnaziu și ciclul primar) și la handbal fete (gimnaziu și liceu) și băieți (liceu) – mediul rural.

 Echipa de fotbal (de la gimnaziu), alcătuită din: Florinel Lup, Nicu Bolojan, Ovidiu Cozma, Paul Toderaș, Robert Rusu, Constantin Hendre (golgeterul echipei), Iulian Voinea, Dănuț Groze, Samuel Minea și Bodan Ogbarschi) a câștigat etapa județeană, dar și etapa zonală (de la Bistrița), elevii dlui prof. Virgil Matei calificându-se pentru etapa națională (de la Suceava).
 Handbalistele gimnaziste (Ancuța Ianc, Florina Ianc, Adina Ianc, Manuela Meșter, Lavinia Popa, Ilinca Straton, Șover Edith, Iuliana Roșian, Sonia Rusu, Flavia Haniș, Bianca Iancu și Cosmina Petruș) au ocupat primul loc pe județ și locul III la etapa zonală (de la Nușfalău -  județul Sălaj, „unde e foarte greu să câștigi”, după cum recunoaște dl prof. Virgil Matei).
 Echipa de handbal fete (de la liceu), pregătită de prof. Ionel Ardeleanu, a câștigat etapa județeană, după un baraj susținut în compania echipei Colegiului Tehnic „Transilvania” din Oradea, iar la etapa pe zonă de la Baia Mare (unde a întâlnit numai echipe care participă în divizia școlară) s-a situat pe locul IV. Lotul campionilor județeni este alcătuit din: Sanda Bulzan, Bianca Ungur, Semida Gaje, Florina Popovici, Raluca Haniș, Kocsis Annamaria, Cseri Anca, Daniela Ianc, Roxana Petruș, Raluca Ianc și Bogdana Marc.
 Fotbaliștii ciclului primar (mediul rural) sunt campioni județeni (Andrei Bot, Cosmin Manea – Martin, Mădălin Dungău, Florin Marușca, Alex Bodea, Raul Gavriluț și Paul Iancu calificându-se pentru etapa zonală de la Bistrița.
 Cel de-al cincilea titlu de campioni județeni (mediul rural) a fost adus de handbaliștii de la liceu: Laurențiu Brîndaș, Florin Fărcuța, Vlad Coroiu, Sergiu Brîndaș, Cristian Matiaș, Adrian Borodan, Tarr Alexis, Radu Toderaș, Szodrai Ionuț, Dumitru Șvab și Sorin Șvab. Ei au pierdut însă meciul de baraj pe care l-au susținut în compania reprezentanților Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd – câștigătorii mediului urban.
 Noua salbă de titluri de campioni județeni la fotbal și handbal sporește astfel palmaresul și așa impresionant al elevilor de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:37:08 Ora standard a Europei de Est