Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal

Sportivii de aur ai Gr. Șc. Ind. din Șuncuiuș

Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal

Profesorii de sport de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș, Virgil Matei și Ionel Ardeleanu, mențin ștacheta ridicată și continuă tradiția rezultatelor de excepție obținute în cadrul Olimpiadei naționale a sportului școlar, elevii dumnealor câștigând toate titlurile de campioni județeni la categoriile la care au participat: la fotbal (gimnaziu și ciclul primar) și la handbal fete (gimnaziu și liceu) și băieți (liceu) – mediul rural.

 Echipa de fotbal (de la gimnaziu), alcătuită din: Florinel Lup, Nicu Bolojan, Ovidiu Cozma, Paul Toderaș, Robert Rusu, Constantin Hendre (golgeterul echipei), Iulian Voinea, Dănuț Groze, Samuel Minea și Bodan Ogbarschi) a câștigat etapa județeană, dar și etapa zonală (de la Bistrița), elevii dlui prof. Virgil Matei calificându-se pentru etapa națională (de la Suceava).
 Handbalistele gimnaziste (Ancuța Ianc, Florina Ianc, Adina Ianc, Manuela Meșter, Lavinia Popa, Ilinca Straton, Șover Edith, Iuliana Roșian, Sonia Rusu, Flavia Haniș, Bianca Iancu și Cosmina Petruș) au ocupat primul loc pe județ și locul III la etapa zonală (de la Nușfalău -  județul Sălaj, „unde e foarte greu să câștigi”, după cum recunoaște dl prof. Virgil Matei).
 Echipa de handbal fete (de la liceu), pregătită de prof. Ionel Ardeleanu, a câștigat etapa județeană, după un baraj susținut în compania echipei Colegiului Tehnic „Transilvania” din Oradea, iar la etapa pe zonă de la Baia Mare (unde a întâlnit numai echipe care participă în divizia școlară) s-a situat pe locul IV. Lotul campionilor județeni este alcătuit din: Sanda Bulzan, Bianca Ungur, Semida Gaje, Florina Popovici, Raluca Haniș, Kocsis Annamaria, Cseri Anca, Daniela Ianc, Roxana Petruș, Raluca Ianc și Bogdana Marc.
 Fotbaliștii ciclului primar (mediul rural) sunt campioni județeni (Andrei Bot, Cosmin Manea – Martin, Mădălin Dungău, Florin Marușca, Alex Bodea, Raul Gavriluț și Paul Iancu calificându-se pentru etapa zonală de la Bistrița.
 Cel de-al cincilea titlu de campioni județeni (mediul rural) a fost adus de handbaliștii de la liceu: Laurențiu Brîndaș, Florin Fărcuța, Vlad Coroiu, Sergiu Brîndaș, Cristian Matiaș, Adrian Borodan, Tarr Alexis, Radu Toderaș, Szodrai Ionuț, Dumitru Șvab și Sorin Șvab. Ei au pierdut însă meciul de baraj pe care l-au susținut în compania reprezentanților Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd – câștigătorii mediului urban.
 Noua salbă de titluri de campioni județeni la fotbal și handbal sporește astfel palmaresul și așa impresionant al elevilor de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:29 Ora de vară a Europei de Est