Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

GALA COMUNITĂȚII BIHORENE

Fundația Comunitară Oradea a organizat

GALA COMUNITĂȚII BIHORENE

Fundația Comunitară Oradea a organizat GALA COMUNITĂȚII BIHORENE, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și proiectele care au avut impact în comunitate în perioada 2020-2022.

După trei ani de la ultima ediție, GALA COMUNITĂȚII BIHORENE a adunat mai bine de 180 de participanți: companii, persoane publice, ONG-uri și persoane fizice.
Publicul bihorean a fost invitat să își exprime aprecierea față de oamenii și proiectele cu impact major în comunitatea bihoreană. Au fost făcute peste 800 de nominalizări care au fost jurizate de consiliul director al Fundației, iar în cadrul Galei au fost desemnați câștigătorii fiecărei categorii.
Promotor al excelenței școlare - Cornelia Vesea, formatorul național care a implementat o alternativă educațională nouă în Oradea - Step by Step, în cadrul Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" Oradea. Alternativa funcționează de 25 de ani.
Promotor al culturii și artei - Alexandru Badea, tenor român cu o carieră apreciată la nivel  internațional, care a adus la Oradea festivalul European Music Open, prin care a prilejuit publicului orădean întâlnirea cu artişti de talie internaţională şi personalităţi importante ale culturii contemporane.
Excelență în meserie - Alina Silaghi, director general la Agenției de Dezvoltare Locală Oradea. Premiul i-a fost acordat pentru munca depusă în promovarea municipiului Oradea ca destinație de investiții.
Voluntarul anului - Claudia Buran, profesor la Colegiul Național ,,Samuil Vulcan" Beiuș. Premiul i-a fost acordat pentru acțiunile de voluntariat făcute prin intermediul Asociației ,,Avram Iancu" Beiuș, unde a desfășurat activități diverse în educație, sănătate, conservarea și promovarea tradițiilor.
Proiectul anului - Smart City al VPK Packaging Salonta. Proiectul a fost desemnat câștigător la această categorie pentru crearea unui board game educațional, prin intermediul căruia aflăm cum să avem un oraș curat și verde.
Echipa anului - Celestica România, companie. Echipa s-a implicat în acțiuni de voluntariat, proiecte sociale, educaționale și de mediu. Compania dezvoltă soluții sustenabile, cu impact în comunitate.
ONG-ul anului - Asociația Cătunul Verde. ONG-ul a primit această distincție pentru contribuția adusă în comunitate. A organizat prima piață volantă pentru producătorii locali din Oradea, tabere pentru copiii defavorizați, activități educaționale pentru copii și tineri. A fost implicat activ în acordarea de sprijin în criza refugiaților ucraineni.
Liderul care schimbă lumea - Corina Ene, primarul comunei Căbești. Premiul i-a fost acordat pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce. A implementat proiecte de digitalizare și de modernizare a comunei în care este lider. A prilejuit organizarea primei ediţii a Taberei Naţionale de Sculptură Căbeşti, în urma căreia există o expoziție permanentă de sculptură în spațiul neconvențional al Văii Roșiei.
Un premiu pentru munca depusă în cadrul activităților de voluntariat ale Fundației Comunitare Oradea i-a fost acordat Irenei Zsigmond.
Tot în cadrul GALEI COMUNITĂȚII BIHORENE au fost prezentate cele cinci proiecte din programul Bursa Talentelor, al Fundației Comunitare Oradea. Proiectele răspund unor nevoi educaționale și vor fi implementate în Oradea și în alte localități din județul Bihor în anul 2023. Sumele de bani necesare pentru implementarea acestora au fost strânse în cadrul Galei prin donațiile făcute de participanții care au ales să le susțină. La finalul serii, a fost strânsă suma de 106.000,00 lei.
Proiectele susținute în cadrul GALEI COMUNITĂȚII BIHORENE pot fi descoperite aici.
Beatrice Bungo,
manager de comunicare
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: GALA COMUNITĂȚII BIHORENE.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:07:24 Ora de vară a Europei de Est