Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Echipa C.T. ,,Mihai Viteazul” la Festivalul-concurs ,,D’ale porcului”

Duminică, la ERA Park, alături de profesioniști,

Echipa C.T. ,,Mihai Viteazul” la Festivalul-concurs ,,D’ale porcului”

Duminică, 4 decembrie 2022, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" a participat la a 9-a ediție a Festivalului-concurs ,,D'ale porcului", cu o echipă formată din profesori și elevi de la profilul alimentație publică, căreia i s-au alăturat doi reprezentanți ai organizației Global Swiss Learning AG, unde elevii și-au demonstrat competențele și abilitățile însușite, pregătind preparate tradiționale din carne de porc.

Întrecerea a început încă din zori, când echipei i-a fost pusă la dispoziție de organizatori o carcasă de porc pe care apoi au preparat-o după obicei și pricepere. Echipa liceului a pregătit atât preparate tradiționale precum cârnați, toroș, caltaboși și jumări, cât și un preparat special din carne de porc, preparate care au trecut apoi prin filtrul unui juriu format din specialiști în artă culinară, apreciate după criteriile stabilite la începutul concursului. Dar cei mai buni evaluatori au fost tot vizitatorii, care s-au ospătat cum se cuvine din bucatele alese, apreciind cu mult entuziasm munca depusă de echipă.
Acest concurs le-a dat posibilitatea elevilor și profesorilor să lucreze în echipă și să ducă mai departe astfel tradiția tăierii porcului în preajma sărbătorilor de iarnă, după specificul satelor bihorene.
Munca întregii echipe a fost încununată cu succes, obținând un binemeritat și apreciat Premiu III. Întreaga activitate a fost un model de bună practică și totodată un mijloc de promovare a Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazul" în comunitate și în același timp a învățământului profesional dual în sine.
Felicitări tuturor elevilor implicați: Luncan Paula, Varga Emoke, Chiș Marin Dragoș, Bele Maria, Gabor Vlad, Junc Tania, Kabodi Andreea, Orlea Alexia, Pădurean Sara, Buibaș Oana, Kerezsi Victoria, Mălan Darius, Sandor Levi, Pora David, Ardelean Faviu, Gal Daniel, Popa Alexandru, Burda Luca, Zghibolt Denisa și Pintean Ionuț, coordonați de profesorii lor: Popa Lavinia, Perțe Adina, Cadar Otilia, Bucșa Daniela, Gavriș Mihaela Patricia și Tipi Izabella și de către conducerea colegiului: director, prof. dr. Filimon Ruben, directori adjuncți, prof. Filip Marinela și Tripe Carmen.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Echipa  C.T. ,,Mihai Viteazul” la Festivalul-concurs ,,D’ale porcului”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:24 Ora de vară a Europei de Est