Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sărbătorim 1 Decembrie

Proiectul educativ județean ,,Întâlnirea cu trecutul”, ediția a VI-a

Sărbătorim 1 Decembrie

Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea a desfășurat în data de 28.11.2022, la Muzeul Țării Crișurilor Oradea, activitatea educativă ,,Sărbătorim 1 Decembrie", în cadrul proiectului educativ județean ,,Întâlnirea cu trecutul", ediția a VI-a.

Activitatea educativă este deopotrivă și o activitate de suflet datorită numărului mare de participanți, peste 150 de persoane, fiecare purtând în inimă dragostea față de țară, dragostea față de neamul românesc, dragoste pe care au primit-o ca pe o comoară de la moșii și strămoșii noștri, de la bunicii și părinții noștri dragi, dragoste pe care avem datoria sfântă să o transmitem mai departe copiilor noștri și generațiilor care urmează.
Dintre partenerii participanți ai proiectului amintim: Liceul ,,Don Orione,, Oradea, Asociația Prețuirea Armoniei, Fundația Creștină Elim, Marghita, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Popești - clase integrate Marghita, Liceul Tehnologic Nr. 1 Popești, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, Liceul de Arte Oradea, Asociația CES Oradea, Palatul Copiilor  Oradea, Școala Gimnazială "Oltea Doamna", Grădinița Nr 1 Tărian, Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" Oradea, Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" Oradea.
Au participat la activitate și reprezentanți ai instituțiilor: Universitatea de Stat Oradea - DPPD, prof. univ. dr. Orțan Florica, ISJ- CCD, ISJ- inspector proiecte prof. Negruțiu Florin,  ISJ-inspector de specialitate prof. Erdeli Elena, CCD-dir. prof. dr. Ștefănuț Alin, CJRAE Bihor - dir. psiholog dr. Mang Cristina, Palatul Copiilor Oradea- dir. prof. Marcu Marius Constantin, CSEI Nr.1 Oradea - dir. prof. Pantazi Teodora, CSEI Orizont Oradea - școala coordonatoare a proiectului - dir. prof.  Șipoș Lăcrimioara și dir. adj. prof. dr. Marușca Angela.
Întâlnirea a fost deschisă cu intonarea Imnului României, moment realizat de partenerii de la Liceul de Arte și Palatul Copiilor Oradea.
Apoi a fost prezentată semnificația zilei de 1 Decembrie de către muzeograf dr. Cristian Culiciu, reprezentant al Muzeului Țării Crișurilor Oradea, gazda evenimentului.
Au urmat câteva momente artistice realizate de instituțiile partenere, Liceul Don Orione Oradea, reprezentat de Anastasia Ianc, Liceul de Arte Oradea prin elevele: Alb Alexia Nicole, Oprea Andreea Maria și Zbârcea Dalia Maria coordonate de prof. Aurica Bonțu, Liceul Tehnologic Nr. 1 Popești prin elevii: Albu Vlad și Oțelac David, coordonați de prof. Maghiar Lucian și prof. Mitrana Cristina, precum și de Palatul Copiilor Oradea prin dir.prof. Marcu Marius Constantin, prof. Bochiș Liviu, prof. Dobrea Marius, prof. Vălean Vlad.
A fost prezentat portul popular românesc din zonele Beiuș, Aleșd și Valea Bistrei de către elevii de la Liceul de Arte și Liceul Tehnologic Nr. 1 Popești.
      Participanții au admirat expoziția cu obiecte tradiționale românești confecționate manual de beneficiarii proiectului și au vizitat secţiunea de etnografie a Muzeului Țării Crișurilor Oradea, însoțiți de ghidul muzeului.
prof. Haioș Temena,
coordonator proiect
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Sărbătorim 1 Decembrie.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:46 Ora de vară a Europei de Est